banner565

banner472

‘Finansal Okuryazarlık Eğitim Projesi’ Adana’da başladı

Geleceğin liderlerini yetiştirmek amacıyla ‘Finansal Okuryazarlık Eğitim Projesi” hayata geçirildi. Proje, pilot bölge olarak seçilen Adana’daki 18 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle başladı.

REEL SEKTÖR 01.04.2024, 00:01 15.04.2024, 12:30
10643
‘Finansal Okuryazarlık Eğitim Projesi’ Adana’da başladı

Halkbank’ın ana sponsorluğunda hayata geçen Finansal Okuryazarlık Eğitim Projesi’nin Koordinasyon ve Yönetimi İdeaLab Consulting tarafından yapılırken Proje fikir anneliği ve liderliğini ise AK Parti Adana Milletvekili / TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sunay Karamık üstlendi. Projeye; Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Yüreğir Belediyesi ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Kadın Platformu da destek verdi.
İdeaLab Consulting Kurucusu Selin Seferoğlu Sarıkaya, “Beş farklı modülle; aile ekonomisi, finansal karar alabilme becerisi, devletin ve finansal kurumların işleyişi ile profesyonel hayatta iş birimlerinde uygulayabilecekleri finansal yetkinlik ve beceri kazanmaları hedeflendi” dedi.
Karamık, gelecekte girişimci olma ihtimali yüksek mesleki teknik lise öğrencilerinde finansal okuryazarlık farkındalığı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Halkbank Bireysel ve Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Altan Taşkıran, Projenin çeşitlenerek geniş kitlelere ulaşması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
banner557