banner565

banner472

banner458

banner457

Girişimci kadın çiftçilere destek sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı ve Şekerbank'ın desteği ile 4 yıldır yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı"nın 2018 yılı kazananları belli oldu. Programın 2018 yılı ödül töreni, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ne özel düzenlenen programla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi.

REEL SEKTÖR 01.11.2018, 00:00 29.11.2018, 09:14
5688
Girişimci kadın çiftçilere destek sürüyor

Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, kırsalda üretimin devamlılığı için Aile Çiftçiliği’nin büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi: “Bu kapsamda son dört yılda 11 bine yakını kadın çiftçilerimizden oluşmak üzere toplamda 97 bin çiftçi ailesine 6.6 milyar TL finansman sağladık. 65 yıldır üretenin yanında yer almış banka olarak Anadolu’daki girişimcilerimizin, üreten kadınlarımızın yanında olacağız ve ülkemiz ekonomisini kararlılıkla desteklemeye devam edeceğiz.”
Değerlendirme sonucunda, domates kurularından organik domates tozu üretmesiyle farklı bir ürünü tüketicilere sunmak isteyen Kayseri’den Yasemin Bayazit, “Domatesi Organik Yetiştirdim, Sihirli Bir Toza Dönüştürdüm” projesiyle birinci olurken, Isparta’dan Sevgi Küçüksavlı, hayvansal atıklardan biyogaz üretmek üzere hazırladığı “Tezekteki Cevher” projesiyle ikinci, Kocaeli’den Aynur Ormancı ise istiridye mantarından mantar cipsi üretimine yönelik “Karanlığın Aydınlık Kızı ‘İstiridye Mantarı’” projesiyle üçüncü oldu. Juri Özel Ödülü ise Düzce’den “Probolisli Ahududu Şurubu (Düzce Şurubu)” projesi sahibi Zeynep Genç’e verildi. Bu yıl ilk kez verilen mansiyon ödülleri de Bitlis’ten “İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği (Kavak Kütüğünde)” projesi sahibi Azize Balcin ve Düzce’den “Kadın Eli ile Şekillenen Hurma” projesi sahibi Hatice Gürel’in oldu.

Yorumlar (0)