banner565

banner472

banner458

banner457

‘Güçlü Kadın, Güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye’

Küreselde büyümeyi hedefleyen 38 Türk kadın girişimcisi TİM-TEB Girişim Evi ve ABD Büyükelçiliği işbirliğinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen Academy for Women (AWE) Kadın Girişimciler Akademisi’ni başarıyla tamamladı.

REEL SEKTÖR 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:27
20897
‘Güçlü Kadın, Güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye’

ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nda, İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell, TİM Başkanı İsmail Gülle ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen ödül töreninde 2022 Haziran’da gerçekleştirilecek Vivatech Paris etkinliğine ücretsiz katılma hak kazanan yazılım, yapay zeka, sağlık teknolojileri, IoT, gıda ve lojistik gibi farklı alanlarda teknolojik çözümler sunan başarılı kadın girişimciler açıklandı.
Başkan Gülle, “İki ülke arasındaki ortak projelerin bu ivmelenmeye ve ABD ile 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefine hizmet edeceğine inanıyoruz” dedi. Ümit Leblebici de kadın girişimcilere desteklerini artırarak girişimcilik ekosisteminin daha da güçlenmesine katkılarını sürdüreceklerini söyledi.  TİM-TEB Girişim Evi girişimlerinden bazıları şöyle: Nehir Boyacıoğlu-VAHAA, Özgecan Üstgül-MYTH, Banu Akgül-CONECTOHUB, Gözde Büyükaçaroğlu-VİVOO, Pınar Oğuz Ekim-ADVOARD ROBOTİCS. 

Yorumlar (0)