banner565

banner472

banner458

banner457

“Hedefler İçin İş Dünyası Platformu” kuruldu

TÜRKONFED, TÜSİAD ve UNDP, sürdürülebilir bir kalkınma için toplumdaki tüm oyunculara iş düştüğü anlayışıyla harekete geçti ve bu konuda dünyanın ‘özel sektör inisiyatifiyle hayata geçirilmiş ilk düşünce ve uygulama (Think Do Tank) platformu’ olan “Hedefler İçin İş Dünyası Platformu”nu kurdu.

REEL SEKTÖR 01.02.2019, 08:00 01.03.2019, 10:38
9670
“Hedefler İçin İş Dünyası Platformu” kuruldu

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ümit Boyner’in üstlendiği platform, özel sektör, kamu ve STK’ları, ‘sürdürülebilir kalkınma’ ortak paydasında buluşturacak ve özel sektöre, kalkınmada nasıl bir çözüm ortağı olabileceğine ilişkin yol haritaları sunacak.
Önümüzdeki iki yıl boyunca Platform, belirlenecek odak sektörlere yönelik analizler gerçekleştirecek. Bu analizler sonunda çok paydaşlı diyalogların başlatılması hedefleniyor. Özel sektör, kamu ve STK’lara yönelik politika ve strateji önerileri geliştirerek bunların uygulanmasına rehberlik edecek Hedefler İçin İş Dünyası Platformu, sahada somut projelerin uygulanmasına katkı sağlayacak.
Birleşmiş Milletler’in yoksulluktan iklim değişikliğine, toplumsal cinsiyet eşitliğinden çevreye kadar 17 maddeden oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini temel alacak Platform ile işletmelerin uzun vadeli başarısı güvence altına alınırken  Türk iş dünyasının sürdürülebilir kalkınma ve refaha katkılarının da artırılması hedefleniyor.

Yorumlar (0)