banner565

banner472

banner458

banner457

İş dünyası 2023’ün önceliklerini değerlendirdi

TÜRKONFED ve TÜSİAD’ın işbirliğinde yapılan ‘Anadolu Buluşmaları’nda yılın son etkinliği Bursa’da gerçekleşti. Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (MARSİFED) evsahipliğinde düzenlenen etkinlikte TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, 2023 için önceliklere vurgu yaptı.

REEL SEKTÖR 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:57
28762
İş dünyası 2023’ün önceliklerini değerlendirdi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan “Enflasyondan ve işsizlikten zarar gören özellikle sabit ve dar gelirliler açısından ekonomik koşullar zorlayıcı. 2023’te büyümenin hızlandırılması gerekiyor. Fakat makro dengeleri bozmadan büyümenin hızlandırılabilmesinin önünde çeşitli kısıtlar yer alıyor olması, ekonomi politikasının hareket alanını epey daraltıyor” dedi.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Uluslararası gelişmelerin gölgesinde artan cari açık ile girdi ve finansman maliyetleri, ülkemiz için ciddi riskler doğurabilir. Bu açıdan para ve maliye politikalarını dengeleri gözeterek, daha öngörülebilir bir çerçeveye oturtmamız büyük önem arz ediyor” diye konuştu.
MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, “Hammadde ve enerji fiyatlarındaki artış ülkemiz genelinde olduğu gibi Bursa’da da sanayicileri etkiliyor. Bu sorunun çözümü için ihracatta yüksek teknolojili ürünlerin payını artırırken, ithalatta enerji bağımlılığımızı azaltmamız gerekir” açıklamasını yaptı.
SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve 2013-2014 TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, iş dünyasının varlığını ve rekabetçiliğini sürdürülebilmesi için dönüşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)