banner565

banner472

banner458

banner457

İşbirliği ve yatırım fırsatları konuşuldu

Viyana Ekonomik Forumu’nun (VEF) toplantısı ‘Vienna Economic Talks-Istanbul Meeting 2022’ başlığı altında İstanbul’da gerçekleştirildi. Organizasyonda üye ülkeler arasındaki ekonomik işbirlikleri değerlendirilirken, karşılıklı yatırım fırsatları ele alındı.

REEL SEKTÖR 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:27
20634
İşbirliği ve yatırım fırsatları konuşuldu

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin evsahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı  Mehmet Fatih Kacır, Kosova Maliye, Çalışma ve Transfer Bakanı Hekuran Murati, ve Arnavutluk Maliye ve Ekonomi Bakanı Delina Ibrahimaj’ın katıldığı organizasyon, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut, Viyana Ekonomik Forumu Başkanı Peter Umundum, Viyana Ekonomik Forumu Genel Sekreteri ve Elena Büyükelçi Dr. Elena Kirtcheva’nın ve uluslararası üst düzey iş insanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Dağlıoğlu, “Türkiye, VEF üyesi ülkelerin şirketlerinin yurt dışına açılma süreçlerinde ilk yatırım yaptığı ülkelerden biri olmaktadır. Özel sektörümüzün de sanayi, hizmetler, telekomünikasyon, lojistik ve altyapı gibi sektörlerde VEF üyesi ülkelerde önemli yatırımları olduğunu görüyoruz” dedi.
Dr. Kirtcheva, “Farklı biçimlerde uzun yıllar sürecek uluslararası işbirliğini dört gözle bekliyorum. Bugün Türkiye’deki ortaklarımızla, fikirlerin hayata geçtiği ve ortak çözümler aradığımız gibi, bundan sonra da bu vizyoner bakış açısıyla bir arada olmaya devam etmeyi temenni ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)