banner565

banner472

banner458

banner457

İsmet Gergerli, ‘Japonya Ekonomisinin Gizli Gücü’nü kaleme aldı

Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli’nin, Japonya Ekonomisinin Gizli Gücü / Kredi Garanti Kurumları adlı kitabı, İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.

REEL SEKTÖR 01.08.2019, 08:00 29.08.2019, 12:12
9589
İsmet Gergerli, ‘Japonya Ekonomisinin Gizli Gücü’nü kaleme aldı

Kitabın önsözünde, “kredi garanti fonları”nın gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerinin büyümesi, kalkınması ve refahı için en önemli mekanizmalardan biri olduğunu anlatan Gergerli, “Kitabımı yazarken Japonya’yı dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi yapan Japon Kredi Garanti Sistemi’ni incelemeyi ve bu örnek modelin okuyucular tarafından tam olarak anlaşılmasını istedim” diye konuştu.
Güney Kore ve Japonya’nın ekonomik kalkınmada Batı’daki modellerden ayrıştığına dikkat çeken Gergerli, her iki modelin temel dayanağının “kredi garanti sistemleri” olduğunun altını çizdi. Japonya’nın, GSYH’sı, kişi başı milli geliri, dünya toplam üretimindeki payı ve ihracatı ile incelenmeye ve örnek alınmaya değer bir ülke olduğunu belirten İsmet Gergerli, bu noktada Japon bankacılık ve kredilendirme sisteminin öne çıktığını söyledi.

Yorumlar (0)