banner565

banner472

banner458

banner457

Makine sanayinde 2022 hedefi 27 milyar dolar

Türkiye Makine Federasyonu MAKFED tarafından gerçekleştirilen Makine Zirvesi’nde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, makine sektörünün imalat sanayisinde kilit konumda olduğunu belirterek, “23 milyar doları aşan performansıyla 2021 yılında en fazla ihracat yapan sektörlerden biri oldu. 2022’de bu rakamın 27 milyar doları bulmasını öngörüyoruz“ dedi.

REEL SEKTÖR 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:52
21166
Makine sanayinde 2022 hedefi 27 milyar dolar

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’na makine sektörü ile başladıklarını söyleyen Varank, şunları ifade etti: “Makine sektörü çağrısı kapsamında 20 projeye 2 milyar liralık destek kararı açıkladık. Bu projelerin hepsi stratejik öneme sahip ürünlerin Türkiye’de üretilmesini hedefliyor. Diğer taraftan baktığımızda, sanayimizin bel kemiği olan OSB’lerimizden 6 tanesi Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak hizmet veriyor. Yatırımın ve üretimin merkezi olan bu bölgelerdeki parsellerin hepsi üretime geçtiğinde yaklaşık 50 bin kişiye yeni istihdam imkânı doğacak.”
Türkiye ekonomisinin güçlü bir ivmeyle kalkınması için önemli bir adım attıklarına dikkat çeken ve zirvede sektöre dair görüşlerini paylaşan MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran, “Yüksek teknoloji ile fark yaratan, uluslararası rekabette güçlü, ekonomiye yön veren bir sektör olmakta kararlıyız. Türkiye’yi makine büyütecek” diye konuştu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin yeni yatırımlarla yükseldiği, üretim ve ihracata odaklandığı bu dönemde çevreci yatırımların son derece önemli olduğunu belirterek, Yeşil makineler, üretim ve ihracatla yükselen Türkiye’nin güçlü yönlerinden biri olacak” mesajını verdi.
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, artık yeşil makinelerden bahsedildiğini, üretim, tüketim ve kullanım biçimlerinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)