banner565

banner472

banner458

banner457

‘Metaverse’in Türkiye’deki paydaşları Meta İnovasyon Buluşması’nda biraraya geldi

Meta ve xtopia işbirliğiyle hayata geçirilen Meta İnovasyon Buluşması, Türkiye’de ilk kez düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği kapsamında hayata geçirilen etkinlik, ‘metaverse’in Türkiye’deki geleceği, sunduğu potansiyeller ve gelecekte temel sektörlere etkisini ele alan birçok panele ev sahipliği yaptı.

REEL SEKTÖR 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:29
20691
‘Metaverse’in Türkiye’deki paydaşları Meta İnovasyon Buluşması’nda biraraya geldi

Etkinlikte paylaşılan verilere göre metaverse başarılı bir şekilde geliştirilirse, 2035 yılına kadar Türkiye ekonomisine 37.5 milyar dolar katkı sağlayabilecek. Türkiye’de metaverse fırsatlarından faydalanması muhtemel kilit sektörler ise perakende ve e-ticaret, eğitim, kültür ve turizm, oyun ve e-spor olarak öne çıkıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Ülkemiz dijital oyunlar sektöründeki tecrübesini, eğitimli insan kaynağını, azmini metaverse teknolojileri alanında da kullanacak ve dijital oyunlar alanında gösterdiği başarıyı ve yakaladığı ivmeyi tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde metaverse teknolojileri alanında da gösterecektir” açıklamasını yaptı.
Türkiye için Gelecek Vizyonu Paneli’nde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Teknolojinin sadece tüketicisi değil, aynı zamanda üreticisi olmayı hedefliyoruz” dedi.
Meta Türkiye Ülke Direktörü İlke Toptaş, “Önümüzdeki on yıl içinde küresel olarak 3 trilyon dolardan ve Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’de 360 milyar dolardan fazla değere sahip olabilecek bir potansiyelden bahsediyoruz” diye konuştu.
xtopia kurucusu Lalin Akalan, ‘metaverse’in bir anda gündemde olan bir kavram haline geldiğini söyledi.

Yorumlar (0)
banner557