banner565

banner472

banner458

banner457

Rekabetin yolu dijital ve yeşil dönüşümden geçiyor

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından düzenlenen 14. Rekabet Kongresi, ‘Dijital ve Yeşil Dönüşen Sektörler’ temasıyla gerçekleşti. Kamu, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile alanında uzman isimlerin katıldığı etkinlikte, ‘ikiz dönüşüm’ olarak tanımlanan dijital dönüşüm ve yeşil dönüşümün rekabetçilik açısından sektörlere etkisi masaya yatırıldı.

REEL SEKTÖR 01.12.2022, 00:01 23.12.2022, 12:28
24674
Rekabetin yolu dijital ve yeşil dönüşümden geçiyor

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Yeşil dönüşüm ve dijitalleşme yeni perspektifler ve imkanlar sunarken ülkemizin ihtiyacı olan sıçrama için de kaldıraç etkisi yaratabilir. Dijitalleşme bir hayatta kalma meselesi” dedi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Ar-Ge çalışmalarının finansal mekanizmalar aracılığıyla desteklenmesini öncelikli görüyoruz. Ekonomimizin yeşil ve dijital dönüşümünün gerçekleştirilmesi için bu alanlara yapılması gereken yatırımları geciktirmemeliyiz” mesajını verdi.
SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, “Ülkemizin değişen rekabet koşullarına uyum sağlayabilmesi ise dijitalleşme ve yeşil dönüşüm odağında, nitelikli insan kaynağından katmadeğerli üretim ve ihracata, kendi değer zincirini güçlendirmesine ve dönüştürmesine bağlı” diye konuştu.
Kongrenin bu yılki özel konuğu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Başkan Vekili Şule Kılıç, dijital yeterliliği ve yeşil politikaları merkeze alan ikiz dönüşümün, günümüzün ekonomik düzeninin inkâr edilemeyecek gerçeklerinden olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)