banner565

banner472

banner458

banner457

Sanayiciler, nitelikli ve sürdürülebilir üretim için Ankara’ya gitti

İSO Yönetimi, dört Bakanlığı ziyaret etti: İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığında bir heyetle; sanayinin ihracata dayalı, sürdürülebilir ve nitelikli üretimi için yapılması gerekenleri paylaşmak üzere Ankara’ya gitti. Yeni İSO Yönetimi dört bakanlığı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nu ve TOBB’u ziyaret ederek sanayinin gündemini, yaşanan sorunları ve çözüme ilişkin önerilerini paylaştı.

REEL SEKTÖR 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:56
28753
Sanayiciler, nitelikli ve sürdürülebilir üretim için Ankara’ya gitti

Ankara’da sırasıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i makamlarında ziyaret eden İSO Yönetimi, sanayinin gündemindeki en önemli konuları, ilgili bakanlıklarla paylaştı. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ile de bir araya gelen İSO Yönetimi, sanayi üretiminin önünün açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler konusunda fikir alışverişinde bulundu.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na da nezaket ziyaretinde bulunan İSO Heyetinde; İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile birlikte İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İrfan Özhamaratlı, Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri; Sultan Tepe (Sayman), Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Celal Kaya, Hüseyin Çetin, Dr. Faruk Sarı ve Murat Çökmez yer aldı.
İSO Yönetimi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nı ziyaretinde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın güçlendirilerek yatırım kredileri için ana kurum haline gelmesi, Türkiye’de çip endüstrisinin kurulması, yeşil dönüşüm için teşvik modeli, Hazine ve Maliye Bakanı’nı ziyaretinde finansmana kolay erişim için Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Türk Eximbank ve kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi, enflasyon muhasebesinin uygulanması, Ticaret Bakanı’nı ziyaretinde Gümrük Birliği’nin revizyonu ve özellikle sürdürülebilirlik fonlarından Türkiye’nin de etkin bir şekilde yararlanmasının sağlanması ve Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaretinde de özellikle mesleki eğitim alanında yaşanan gelişmeler ve yapılan çalışmalar gibi pek çok konu başlığında sorun ve görüşlerini aktardı.

Yorumlar (0)