banner565

banner472

banner458

banner457

Sanayileşme İcra Komitesi kuruluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk  Standardları Enstitüsü (TSE) işbirliğinde “14 Ekim Dünya Standartlar Günü-Standardizasyon Konusunda Güncel Gelişmeler Webinarı” düzenlendi.

REEL SEKTÖR 01.11.2020, 00:01 28.11.2020, 19:24
20550
Sanayileşme İcra Komitesi kuruluyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Covid-19 salgınıyla kararlı ve sonuç odaklı politikalarla mücadele ettiklerini, TSE ile hazırlanan kılavuzlar ve standartlarla, üretimin, hizmetlerin, eğitimin, hijyenik ve güvenli olarak sürdürülmesine katkı sağladıklarını, 913 sanayi işletmesinin güvenli üretim, 502 özel okulun “Okulum Temiz” belgesi aldığını anlattı: “Türk sanayi ve teknoloji ekosisteminin gücüne güç katacak tarihi bir adım attık.Son dönemin en kritik yapısal reformu hayata geçti. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Sanayileşme İcra Komitesi’ni kuruyoruz. Yani sanayi ve teknoloji politikalarının bugünü ve geleceği, devletimizin en üst makamı tarafından sahipleniliyor. Ekonomi tarihimizde böyle bir vizyon ilk defa hayata geçmiş olacak.”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Üretimin, ticaretin dönüştüğü bu dönemde dünyadaki standartların belirlenmesinde daha aktif görev almalıyız”dedi.  TSE Başkanı Prof.Dr. Adem Şahin salgınla mücadelede, TSE’nin hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda, diğer kurum ve kuruluşlarla uyum içinde, paydaşlarına kesintisiz hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)