banner565

banner472

banner458

banner457

Savunma ve havacılık cirosu 10 milyar doları aştı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul, stratejik önemi ve teknolojik gelişime etkisiyle Türkiye’nin küresel gücünü belirleyen başlıca faktörlerden olan savunma sanayiinin “milli ve yerli” yapısına katkı için ‘Savunma Sanayii Buluşmaları’nın 4.’sünü gerçekleştirdi.

REEL SEKTÖR 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:31
20814
Savunma ve havacılık cirosu 10 milyar doları aştı

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın evsahipliğinde, savunma sanayii temsilcilerini bir araya getiren  İSO 4. Savunma Sanayi Buluşmaları’na; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr İsmail Demir ve SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ile birlikte İSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri ve savunma sanayi firmalarının temsilcileri katıldı.
Bahçıvan, “15 yıl önce yüzde 80 dışa bağımlı olan savunma sanayi sektörümüz bugün KOBİ’lerden üniversitelere kadar ‘Ortak üretim seferberliği’ hissiyatı ile çalışıyor. Ortaya konulan özgün, yerli ve milli projeler hiç kuşkusuz ülke savunmasında büyük rol üsleniyor” dedi.
Prof.Dr Demir, “Sektörümüze dair güncel bazı rakamları ilk kez açıklıyorum. Savunma ve havacılık sanayii sektör ciromuz 2021’de 10 milyar dolar barajını aşarak Pandemi öncesi rakamlara tekrar geri dönüş sağladı. Sektörün yeni sipariş tutarı, bir önceki yıla göre yüzde 40 artarak yaklaşık 9 milyar dolar oldu” diye konuştu.
Bayraktar, “Günümüz konjonktüründe ülkelerin en önemli derdi bağımsızlıklarını korumak. Bağımsızlığı korumanın en önemli unsurlarından birinin bir ülkenin kendine ait savunma sanayiinin gücü ile bağlantılı olduğunu görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)