banner565

banner472

banner458

banner457

SFS ‘Geleceğin sigorta trendleri’ buluşmalarını başlattı

SFS Yazılım ve Danışmanlık’ın başlattığı ‘Geleceğin sigorta trendleri ve Insuretech’ sohbet buluşmalarının ilk konuğu AcnTurk Genel Müdürü Murat Dişçi oldu.

REEL SEKTÖR 01.08.2022, 00:01 22.08.2022, 01:02
20657
SFS ‘Geleceğin sigorta trendleri’ buluşmalarını başlattı

SFS Yazılım Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı ev sahipliğinde gerçekleşen sohbette, dijital değişim ve dönüşümün sigorta sektörüne etkileri konuşuldu. SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, dijital dönüşümün sektörü büyüteceğini belirterek, “Şu anda dünya sigortacılık sektöründe 100 milyar dolar civarında olan dijital yatırım büyüklüğünün 2026’ya kadar 170 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Özellikle önümüzdeki dönemde sigorta sektöründe global olarak önemli yapay zeka yatırımlarının hayata geçeceğini öngörüyoruz” açıklamasını yaptı.
SFS’nin Dijital Yol Haritası’ndaki çözümlerin sigorta acentelerini de kapsamakta olduğunu anlatan Atıcı, 2021’de TÜBİTAK TEYDEB Desteği ile başladıkları yapay zeka bazlı sigortacılık uygulamalarını müşterilerine sunmaya başladıklarını kaydetti.
Atıcı, “İnsan odaklılık anahtar kelimemiz. Çalışanlarımız ve müşterilerimizle birlikte onların iş ihtiyaçlarını karşılayan yazılım çözümleri geliştiriyoruz. Teknolojiyi en etkin şekilde kullanarak doğru ürün ve hizmetleri müşterilerimizle buluşturuyoruz” diye konuştu.
AcnTurk Sigorta Genel Müdürü Murat Dişçi, “Şeffaf ve doğru bir iletişim kurma stratejisiyle ilerliyoruz. Teknoloji destekli hizmet platformu kurma aşamasında SFS’den çok ciddi destek alıyoruz” dedi.
Dişçi, sigorta sektörünün sorun yaratan algısını kırması gerektiğini aktardı: “Biz hizmet odaklıyız. Bizden talep edilen hizmete göre çözümler üretiyoruz. Şirketimizin ilkesi olan açık iletişimle sektörde müşteri odaklı değişimi acenteler ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bütçemizin yüzde 35’ini teknolojiye ayırıyoruz.”

Yorumlar (0)