banner565

banner472

banner458

banner457

Sönmez 2. kez TÜRKONFED Başkanı seçildi

TÜRKONFED’in 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Süleyman Sönmez seçildi. Toplantıda aynı zamanda tüzük değişikliği de yapılarak, TÜRKONFED’in açık isminin ‘Türk İş Dünyası Konfederasyonu’ olarak değiştirilmesine oy birliğiyle karar verildi. Konfederasyonun kısa adı olan ‘TÜRKONFED’ markası ise aynı şekilde kullanılmaya devam edilecek.

REEL SEKTÖR 01.04.2024, 00:01 15.04.2024, 12:28
10678
Sönmez 2. kez TÜRKONFED Başkanı seçildi

Türkiye’deki en büyük eşitsizliklerden birinin de gelir dağılımında yaşandığına dikkat çeken Sönmez şunları söyledi: “En zengin bölgenin en zengin yüzde 10’u ile en yoksul bölgenin en yoksul yüzde 10’u arasında 55 kat fark var. Zengin bölgeler daha zengin, yoksul bölgeler daha yoksul oluyor. Bu fark da toplumsal yapıyı tahrip ediyor, ülke olarak birlik duygusunu zedeliyor.”
Sönmez, Türkiye’nin yeni bir kalkınma hamlesini başlatmak için gereken 7 maddelik yol haritasını şöyle sıraladı: “Makro iktisadi istikrar oluşturulmalıdır. Yatırım ortamı iyileştirilmelidir. İş dünyasının, özellikle de KOBİ’lerin yeşil ve dijital dönüşümleri desteklenmelidir. Hukuk devleti güçlendirilmeli, yargı bağımsızlığı güvence altına alınmalıdır.  Uluslararası normlara ve sözleşmelere uygun hareket edilmelidir. Eğitim sistemi, çağın gerektirdiği becerilere ve yetkinliklere uygun hale getirilmelidir. Her türlü eşitsizlikle mücadele edilmelidir.”
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan; “Merkez Bankası’nın, yüksek enflasyonun kontrol altına alınması için başlattığı parasal sıkılaştırma sürecinin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
TÜRKONFED 2024-2027 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri: Abdulnasır Duyan, Adem Akın, Ali Avcı, Ali Eroğlu, Alp Avni Yelkenbiçer, Alper Yahya Bektaş, Canberk Mersin, Celal Öğücü, Devrim Türk, Emine Perviz Erdem, Enver Öztürkmen, Ersin Şahin, Esin Güral Argat, Esra Bezircioğlu, Fahri Örengül, Fatih Yücelik, Feyyaz Ünal, Funda Dedeoğlu, Gaye Özcan, Hakan Urhan, Hüseyin Cengiz, Hüseyin Kış, Hüseyin Öztürk, Hüseyin Ural Aküzüm, İzzet Özilhan, Kaan Kiziroğlu, Kenan Işık, Mehmet Gün, Mehmet Salih Özen, Nergiz Kadooğlu Çifçi, Okan Konyalıoğlu, Onur Ünlü, Osman Akın, Osman Sait Günteki, Öner Çelebi, Perihan İnci, Ramazan Kaya, Reyhan Aktar, Samet Aktaş, Selahattin Balkan, Semih Başaran, Semih Beken, Semrin Kaleli, Serpil Veral, Sibel Zorlu, Soner Türküm, Suat Çiftçi, Süleyman Ekinci, Süleyman Sönmez, Vedat Gizer, Yasemin Açık.

Yorumlar (0)