banner565

banner472

TKYD Enstitü ‘ESG Sertifika Programı’ başlıyor

TKYD Enstitü, International Finance Corporation (IFC) ve Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi destekleri ile hayata geçirdiği ESG Sertifika Programı, 18 Nisan-24 Mayıs tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Program; 24 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek mezuniyet töreni ile sona erecek. TKYD üyeleri programa %15 indirimli olarak katılabilecek.

REEL SEKTÖR 01.04.2024, 00:01 15.04.2024, 12:29
10747
TKYD Enstitü ‘ESG Sertifika Programı’ başlıyor

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, ESG’nin artık herkesin ajandasında yer alan bir konu haline geldiğini belirtti.
Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Vedat Akgiray; “Bundan sonra ESG konusunu aklına, gönlüne koyamayan şirketler başarılı olamayacaklar” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Cem Avcı; “Bu sertifika programında hem CEO hem ara kademe yöneticisi hem de alt kademe yöneticisi bu riskleri yönetebilmek için bir çerçeve oluşturuyor” diye konuştu.
IFC Orta Asya ve Türkiye Entegre ESG Standartları Programı Ekip Lideri Adalyat Abdumanapova; “Genel olarak ESG’yi üç ana sütunda anlıyoruz; çevresel, sosyal ve yönetim faktörleri. Ancak biz bunu üç ana açıdan görüyoruz: Riskler, girdiler ve fırsatlar” bilgisini verdi.
TKYD Yönetim Kurulu Üyesi, TKYD Enstitü Yürütme Kurulu Üyesi, TKYD ESG Çalışma Grubu Başkanı Av. Nihal Mashaki; “Modüllerde çok değerli isimler ve uzmanlarımız yer alacak. Modülleri zengin bir içerikle hazırladık. Paydaşlarımızı bu yolculukta yalnız bırakmayacağımızı vaat ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
banner557