banner565

banner472

GOSB Teknopark, ERA ile uluslararası pazarları hedefine aldı

Ticaret Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) tebliği kapsamında GOSB Teknopark’ın ERA adıyla (Ergonomics, Robotic, Automation) hayata geçirdiği UR-GE Kümelenmesi’nde yer alan 12 firma, Azerbaycan Bakü’ye ziyarette bulundu.

TEKNOPARKLAR 01.08.2023, 00:01 24.08.2023, 09:35
14694
GOSB Teknopark, ERA ile uluslararası pazarları hedefine aldı

Teknopark heyeti, Başkent Bakü’de T.C. Bakü Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği, TÜİB ve ATİB’i ziyaret ederek, Azerbaycan’ın önde gelen firmalarıyla B2B görüşmeler de gerçekleştirdi. Farklı ülkelerde teknolojide ihracat fırsatlarının da değerlendirildiği temaslarda, işbirliği köprüleri kuruldu.
Seyahat kapsamında ihracat ve işbirliği odaklı temaslar gerçekleştiren GOSB Teknopark heyeti, ‘robotik otomasyon, yazılım ve üretim’ sektörlerinde Azerbaycan’ın önde gelen yaklaşık 50 firması ile B2B görüşmelerde bulundu.
GOSB Teknopark Genel Müdürü Tolga Bildirici, “ERA UR-GE Projesi ile firmalarımıza, ‘sürdürebilir ihracat için markalaşma, kurumsallaşma, satış, ihracat ve sertifikasyon altyapısı’ gibi konularda destek veriyor ve bünyemizdeki firmaların dünya pazarındaki rekabet düzeylerini artırmayı hedefliyoruz. Bakü’de yaptığımız görüşmelerde Azerbaycan işbirliği ve destekleriyle Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Ukrayna ve Çin olmak üzere toplam 7 farklı ülkeye ihracat yapma imkanını da değerlendirdik” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)