banner565

banner472

banner458

banner457

Haliç Üniversitesi Kuluçka Merkezi’ni açtı

Haliç Üniversitesi, bir yıl önce kurduğu Haliç Teknoloji Transfer Ofisi (Haliç TTO) ile modern çağın gereksinimi olan tüm teknoloji atılımlarını kendi bünyesinde hayata geçirmeye devam ediyor.

TEKNOPARKLAR 01.08.2022, 00:01 22.08.2022, 00:45
20814
Haliç Üniversitesi Kuluçka Merkezi’ni açtı

Üniversitenin dijital çağı yakalayan eğitim anlayışının ve teknoloji odaklı gelecek vizyonunun göstergesi olarak görülen Haliç TTO’nun kuluçka merkezi Haliç Incubation (HI) Center için üniversitenin yeni yerleşkesi olan 5. Levent Kampüsü’nde yoğun katılımlı bir açılış töreni gerçekleştirildi.
“Girişimciliğe HI de!” sloganıyla faaliyete geçen Haliç HI Center’ın açılışında konuşan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Zafer Utlu; AR, VR ve XR teknolojileri ile Metaverse’e doğru giden dijital geleceği yakalayabilmek adına bir üniversitenin teknoloji ve girişimciliği ön plana alması gerektiğini, bu anlamda kuluçka merkezinin çağdaş bir üniversite için büyük bir gereklilik olduğuna inandıklarını söyledi.
Haliç Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Uzman Hatice Tuğsavul ise “Gençleri girişimci ruhlarını ortaya çıkarmak için teşvik etmemiz gerekiyor. HI Center’da bu misyonla birlikte sabır, emek ve çalışma ön planda olacaktır. Haliç HI Center’dan uluslararası bir markanın çıkması için çalışmalarımıza bu motivasyonla devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)