banner565

banner472

banner458

banner457

Kapadokya Teknopark’ın hedefi: “Uluslararası Teknoloji Merkezi”

Yaklaşık 3 yıl önce kurulan Kapadokya Teknopark, 30 Ar-Ge firmasına ulaştı. Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Semih Aktekin, “Ar-Ge firmalarına yer tahsisimiz devam ediyor.

TEKNOPARKLAR 01.05.2021, 08:04 30.05.2021, 10:09
23018
Kapadokya Teknopark’ın hedefi: “Uluslararası Teknoloji Merkezi”

Önümüzdeki dönem büyük Ar-Ge firmalarına hizmet vermek amacıyla Kapadokya Teknopark’ta 36 bin metrekare genişleme alanını devreye almayı planlıyoruz” dedi. Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Kapadokya Teknopark) 25.000 metrekarelik bir alanda 2018 yılında ilan edildi. 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasası kapsamında Kapadokya Teknopark yönetici şirketi olarak görev yapan Kapadokya Teknopark A.Ş. 2018 yılında kuruldu.
Yönetici şirket Kapadokya Teknopark A.Ş.’nin Kapadokya Teknopark’ın vizyon ve amaçlarının gerçekleştirilmesinden birinci derecede sorumlu tüzel kişilik olduğunu belirten Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Semih Aktekin, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi, Yönetici şirketin ortaklarını oluşturuyor” dedi.

TTO’nun eğitim ve danışmanlık hizmetleri ücretsiz
Kapadokya Teknopark’ın hizmete giren yaklaşık 5.000 metrekare kapalı alana sahip binasında 30 Ar-Ge firması faaliyet gösteriyor. Aktekin, “Kuluçka mekanlarımız tamamen dolu durumda olup Ar-Ge firmalarına yer tahsislerimiz devam etmektedir. Bölgede yaklaşık 100 Ar-Ge personeli istihdam edilmektedir” diye konuştu. Kapadokya Teknopark içerisinde yer alan Teknoloji Transfer Ofisi’nde gerçekleştirilen eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden tüm firmalar ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Üniversite ve sanayiciyi buluşturan TTO, bünyesindeki firmaların ihtiyaç duymaları halinde, projeleri ile ilgili olan akademisyenlere yönlendiriliyor. Düzenlediği proje yarışmalarıyla, girişimcileri proje geliştirmeye teşvik etmeyi hedefleyen ofis, yeni teknolojilerin tanıtılmasında da etkili olan fuar hizmetlerinden firmaların faydalanmasını teşvik etmek için tanıtım toplantıları düzenliyor.

Kapadokya Teknopark’ın gelecek vizyonu
Kapadokya Teknopark’ın gelecek planları ise şöyle:
CAPPIN2C markası ile hizmet vermeye başlayacak olan Kapadokya Uluslararası Kuluçka Merkezi 2021 yılı içerisinde girişimcilere tamamen ücretsiz olarak kapılarını açacak. Kuluçka Merkezi’nde teknoloji tabanlı, yenilikçi fikirlere sahip girişimcilerin iş fikirleri olgunlaştırılacak ve profesyonel işletmelere dönüşümleri sağlanacak.
Kapadokya Teknopark’ın mevcut alanı tamamen dolu durumda, bundan dolayı ek alan ihtiyacı bulunuyor. Bu kapsamda yaklaşık 36.000 metrekarelik bir alan ek TGB olarak ilan edilecek ve büyük ölçekli Ar-Ge firmaları ile ortak çalışmalar yürütülecek.
Bölgesel girişimcilik ve iş fikri yarışmaları organize edilecek, bölgedeki girişimci adaylarına program kapsamında eğitimler verilecek.
KOP bölgesinde yer alan teknoparklar, TEKNO-KOP çatısı altında bir araya getirilecek, bölgesel iş birliklerinin artırılması için çalışmalar yürütülecek.

Yorumlar (0)