banner565

banner472

banner458

banner457

“Turcorn’ların yeni adresi olacak”

Bakan Kacır, Pendik’teki Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti Açılış Töreni’ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin bugüne kadar 7 Turcorn çıkardığını belirterek, “Kurduğumuz altyapı önümüzdeki yıllarda sağlık alanında Turcorn’larımızın adresi olacak” dedi.

TEKNOPARKLAR 01.03.2024, 00:01 25.03.2024, 11:06
24783
“Turcorn’ların yeni adresi olacak”

Bakan Kacır, Türkiye’de sağlıkta AR-GE çalışmalarına ivme kazandıracaklarını ifade ederek, “Sağlıkta bilim ve araştırma altyapımızı girişimcilik kültürüyle buluşturarak yeni sağlık girişimlerinin yeşermesine imkan tanıyacak, ülkemizi dünyanın sayılı sağlık teknoloji merkezlerinden birisi yapacak olan Sağlık Teknokentimizin, üniversitemiz, İstanbul’umuz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Sağlıkta yaşanan dönüşümün de kendileri için büyük bir fırsat sunduğuna işaret eden Bakan Kaçır; “90’lı yıllarda İnsan Genom Projesi’yle 2,7 milyar dolar gibi devasa bir bütçe ve 13 yıl gibi uzun sürede erişebildiğimiz gen haritamıza, bugün, 600 dolar maliyetle bir günde sahip olabiliyoruz. Kişiselleştirilmiş tıp uygulamalarına kapı aralayan bu gelişme, bizlere yeni nesil tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinin önünü açıyor. Sağlıkta dijital dönüşüm ise hem hastaların sağlık sistemine getirdiği maliyetleri etkin bir şekilde ölçmemizi ve yönetmemizi sağlıyor hem de vatandaşlara kaliteli bir sağlık hizmeti sunmamız için bir fırsat penceresi sunuyor.” ifadelerini kullandı.
Kacır şöyle devam etti: “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında, biyobenzer ilaçlardan kanser ve otoimmün ilaçlara, ortopedik cihazlar ve protezlerden yenilikçi eşdeğer ilaçlara kadar toplam büyüklüğü 22 milyarı geçen 56 yatırım projesini destekliyoruz. 5 bin 700 metrekare kiralanabilir alana sahip teknoparkımız girişimlerimizin fikirden ürüne, üründen pazara yolculuğunu kısaltarak sağlık teknolojileri alanında yetkinliklerimize yeni bir boyut katacak.”

Yorumlar (0)