banner565

banner472

banner458

banner457

ODTÜ TEKNOKENT’li TrabTech, yatırım turunda

ODTÜ TEKNOKENT’te 2013 yılında kurulan ve eklemeli imalat alanında ürün ve hizmetler geliştiren BTech’in iştiraki olarak faaliyete başlayan TrabTech markasının yatırım lansmanı ODTÜ TEKNOKENT’te gerçekleştirildi.

TEKNOPARKLAR 01.02.2023, 00:01 24.02.2023, 09:29
19672
ODTÜ TEKNOKENT’li TrabTech, yatırım turunda

3 boyutlu yazıcılarla vücut içerisine yerleştirilen yeni nesil implantlar geliştiren TrabTech şirketi, kurumsal ve bireysel yatırımcıların katıldığı yatırım turuyla 6.6 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırımı aldı. Bu yatırıma ek olarak, ileri malzeme araştırmaları ve pediyatrik uygulamaların da dahil olduğu, ortopedi ve pediatrik alanında geliştireceği yeni implant malzemeler için Avrupa Birliği fonlarından da 1.3 milyon avro destek aldı.
TrabTech yeni bir imalat yöntemi olan ve 3 Boyutlu yazıcılar olarak da bilinen eklemeli imalat yöntemiyle, kemik ile çok daha hızlı entegre olabilen, hızlı iyileşme sağlayan, genç ve yaşlı hastalarda kullanılabilen ‘Trabeküler İmplant’ serisini geliştiriyor.
TrabTech’in yaptığı işbirliklerine değinen firmanın CEO’su Kuntay Aktaş, “Bu alanda çalışmaya başladığımız günlerde ‘Eklemeli İmalat’ teknolojisi ve medikal kullanımlar çok yaygın ve bilinir değildi. Bugün geldiğimiz noktada ise implant endüstrisini dönüştürecek bir teknolojinin kabulünden bahsedebiliyoruz. Bu tür dönüşümler ise ancak iyi işbirlikleri ile olabilir. Geliştirdiğimiz ürünleri Dünya’nın en prestijli üniversite ve kurumları ile yürüttüğümüz işbirlikleriyle hayata geçiriyoruz. TrabTech bir implant veya ortopedi firması değil.  Geliştirdiği ürünlerin ötesinde kullandığı yöntemler, araçlar, iş yapma biçimi ve çok uluslu şirket kültürü ile yeni nesil bir teknoloji firması” dedi.

Yorumlar (0)