banner565

banner472

banner458

banner457

“Sürdürülebilir kalkınma İslami finans ile mümkün”

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), Bosna Hersek’te 11. Saraybosna İş Forumu (SBF) kapsamında düzenlenen ‘İslami Finansın Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü’ konulu panele katıldı. Panelde, tüm dünyada sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesinin, İslami finans ile mümkün kılınabileceği vurgulandı.

YEŞİL EKONOMİ 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:45
22733
“Sürdürülebilir kalkınma İslami finans ile mümkün”

Panelde konuşan Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreter Vekili İsmail Vural, misyonlarının büyüme stratejisinin önemli bir rol oynadığı üretim ve tüketim dengesini kurarak ekonominin gelişimine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Panelin moderatörlüğünü gerçekleştirilen UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör Geliştirme Merkezi’nin (IICPSD) İslami Finans Portföyü Başkanı Fatma Çınar, İslam ekonomisinin ve finansının, özel ve İslami sektörler arasında sinerji yaratmada ve kalkınmada önemli bir rol oynadığını vurguladı.
UNDP IICPSD Türkiye Direktörü Sahba Sobhani ise iklim değişikliğinin dünyanın gündeminde olduğunu belirterek, “Yenilenebilir enerji kaynaklarına en az 23 trilyon dolarlık yatırım yapılacak. Tüm sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için UNDP ofisi ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner557