banner565

banner472

banner458

banner457

E-dönüşüm hızlanıyor, e-belge zorunluluğu kapsamına giren şirketlerin sayısı artıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın liderliğinde giderek hızlanan e-dönüşüm sürecinde yeni tebliğler ve güncellemelerle birlikte pek çok firma için yeni bir dönem başlıyor.

FİRMA TANITIM 01.09.2019, 08:00 30.09.2019, 09:05
23038
E-dönüşüm hızlanıyor, e-belge zorunluluğu kapsamına giren şirketlerin sayısı artıyor

Türkiye’nin en çok tercih edilen dijital dönüşüm çözüm ortağı eLogo, Logo müşterisi olsun olmasın tüm işletmelere dönüşüm sürecinde uçtan uca hizmet vererek, en kolay ve hızlı şekilde e-belge sistemlerine adapte olmalarını sağlıyor.
eLogo Genel Müdürü Başak Kural, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “E-belge sistemi giderek genişlerken işletmelerin yeni dönem için şimdiden hazırlıklara başlaması gerekiyor.
Türkiye’nin en çok tercih edilen dijital dönüşüm çözüm ortağı eLogo, tebliğlere uyum sürecinde firmalara ihtiyaç duydukları desteği sunmak için hazırlıklarını tamamladı.
Oluşturduğumuz özel ekiple e-Fatura mükellefi olacak müşterilerimizin ekranlarına uzaktan bağlantı tüm süreci yönetiyoruz. Alanında uzman ekibimiz, geçiş süreciyle ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırıyor” diye konuştu.
Sürecin asıl itici gücünü GİB tarafından getirilen regülasyonlar oluştursa da gönüllü girişlerin de giderek arttığını ve mevcut e-Fatura pazarının yüzde 20’lik kısmını gönüllü girişlerin oluşturduğunu söyleyen Başak Kural, sözlerini şöyle sürdürdü: “eLogo olarak Türkiye ekonomisinin belkemiği KOBİ’lerin dijital dönüşüm farkındalığının artmasını çok önemli buluyoruz ve yarattığımız çözümlerle pazarın büyümesine katkı sağlıyoruz. Bunun için de özellikle KOBİ’lere dönüşümün operasyon verimliliğine sağladığı katkıyı iyi anlatmak gerekiyor.
Firmalar e-Faturaya geçerek fatura başına 4.5-5 TL’lik bir maliyeti kuruşlar seviyesine indirebiliyor. Resmi belgelerin dijital ortama taşınması kayıpları ve hataları minimuma indirirken faturalaşma süreçlerinin hızlanmasıyla birlikte ticaret de hızlanıyor ve operasyonel kolaylık sağlanıyor.”

“Şirketlerin ticari sırlarını içeren belgeleri güvenle sağlamak için tüm yatırımları yapıyoruz”

Şirketlerin birlikte çalışacakları özel entegratörü belirlerken güven unsurunun önemini unutmaması gerektiğinin altını çizen Kural, “Şirketler bizlere ticari sırlarını içeren ve saklanma zorunluluğu bulunan evraklarını emanet ediyor. Bu belgelerin güvenle saklanması büyük önem taşıyor. 35 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en değerli bilişim şirketi Logo Yazılım’ın bir iştiraki olmanın bize getirdiği önemli bir avantaj var” dedi.

“Özel entegratör olarak çıktığımız yolda hedefimiz bir servis şirketi olmak”
Başak Kural, Türkiye’deki her 3 faturadan bir tanesinin eLogo üzerinden geçtiğine ve yüzde 25’lik pazar payıyla sektöre yön verdiklerine işaret etti.
BaşakKural, yürüttükleri çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı: “KOBİ’leri dijitalleşme yolunda desteklerken, onlara tam ihtiyaçları olan çözümleri sunmak çok önemli. Bunun için sahada müşterilerimizi dinliyor, fokus gruplar düzenliyor ve iş modelimizi buna göre geliştiriyoruz. Bu yaklaşımımızla sektörün lideri olarak en yakın rakibimizden iki kat fazla müşteriye hizmet veriyoruz.
Müşteri hedef kitlemizi yalnızca Logo kullanıcılarıyla sınırlamıyoruz. 2018 yılında Logo kullanıcısı olmayan müşteri sayımızı 6 kat artırdık. Sektördeki liderliğimiz Bilişim 500 tarafından da tescillendi ve 2018 yılında en iyi özel entegratör seçildik. GİB için özel entegratör olarak çıktığımız yolda amacımız bir servis şirketi olmak. Bunun için şirketlere farklı ve terzi işi çözümler sunuyoruz.
E-devlet çözümlerinin etrafını müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak katmadeğerli ürünlerle örüyoruz. Hatta e-ticaret şirketlerine özel bir portal geliştirdik.”

Yorumlar (0)