banner565

banner472

banner458

banner457

17. İstanbul Bilişim Kongresi, İstanbul’da; Üretken Yapay Zekâ ile İnsan Yaratıcılığının Yükselişi

TBD İstanbul Şubesi tarafından, KobiEfor’un ana medya sponsorluğunda, ‘Üretken Yapay Zekâ ile İnsan Yaratacılığının Yükselişi’ ana temasıyla gerçekleştirilen 17. İstanbul Bilişim Kongresi, İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlendi. Kongre’nin açılışını TBD İstanbul Şube Başkanı Ceyda Akaydın, TBD Genel Başkan Yardımcısı Ali Yazıcı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

HABER 01.01.2024, 00:01 22.01.2024, 09:27
16148
17. İstanbul Bilişim Kongresi, İstanbul’da; Üretken Yapay Zekâ ile İnsan Yaratıcılığının Yükselişi

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şubesi tarafından, KobiEfor’un ana medya sponsorluğunda, ‘Üretken Yapay Zekâ ile İnsan Yaratacılığının Yükselişi’ ana temasıyla düzenlenen 17. İstanbul Bilişim Kongresi, İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Kongre’nin açılışını TBD İstanbul Şube Başkanı Ceyda Akaydın, TBD Genel Başkan Yardımcısı Ali Yazıcı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.
TBD İstanbul Şube Başkanı Ceyda Akaydın’ın teşekkür konuşmasından sonra söz alan TBD Genel Başkan Yardımcısı Ali Yazıcı; TBD’nin Türkiye’de dijital dönüşüm ekosisteminin gelişmesine ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine 52 yıldır destek verdiğini belirterek, “Dijital çağda ülkelerin egemenliği ancak teknoloji geliştirmeyle sağlanabiliyor. Ülkemizin dijital egemenliği için yapay zekâ ve kuantum bilgisayarlar başta olmak üzere tüm yenilikçi teknolojilerde teknoloji ürün ve sistemleri üretebilmeliyiz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi: “Dijital çağda yaşıyoruz, dijital teknolojileri iş yapma süreçlerine eklememiz gerekiyor. Şeffaflık ve hesap verebilirlik önemli. İstanbul coğrafyasıyla, insanıyla, üretimiyle müstesna bir yer. İnsanımıza hizmet ederken yapay zekâ başta olmak üzere bilişim teknolojilerini etkin olarak kullanıyoruz. Teknolojiyi çok iyi kullanabilen siz gençlerin gelişmiş ülkeler arasında ülkemizi daha iyi yerlere taşımayı ve bu gururu yaşamayı hak ettiğinizi düşünüyorum” dedi.
Kongrede TBD İstanbul Şubesi Onur Kurulu Başkanı Prof.Dr. M. Erdal Balaban, Microsoft Azure Platformu Grup Direktörü, Güney Doğu Avrupa Cüneyt Batmaz, ICT Cloud Avrupa Genel Müdürü Doç.Dr. İbrahim Edin, Amazon Web Services (AWS) Türkiye, Kamu Sektörü Satış Yöneticisi Levent Kanpolat, Google Cloud Ülke Kanal Lideri Dr. Serhan Yılmaz keynote konuşmacıları olarak konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Panellerde konunun uzmanları tarafından ‘Üretken Yapay Zekâ ile İnsan Yaratıcılığının Yükselişi’, ‘Akıllı Şehirler İstanbul’un Teknoloji Vizyonu’, ‘Otonom Araç ve İş Uygulamalarının Türkiye’de Üretimi: Otonom Startuplar’, ‘Sanayi ve Yapay Zekâ’, ‘Afet Bilişimi’, ‘Dijital Çağda Yaratıcı Düşünme Yöntemleri’, ‘Büyük Veri Yönetimi ile Akıllı Ulaşım Çözümleri’, ‘Fintech 101-Finansal Teknolojiler’ konuşuldu.

Yorumlar (0)