banner565

banner472

banner458

banner457

2021 Borsa İstanbul için rekorlar yılı oldu

Borsa İstanbul’un 2021 yılını değerlendiren Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Geçen yıl Borsa İstanbul’da halka arz olan şirket sayısı,yatırımcı sayısı, endeks değerleri ve işlem hacimlerinde rekorlar kırıldı” dedi.

HABER 01.02.2022, 00:01 23.02.2022, 09:33
18745
2021 Borsa İstanbul için rekorlar yılı oldu

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, 2021 yılını değerlendirdi. 2021 yılının birçok açıdan başarılı bir yıl olduğunu ifade eden Ergun, “Halka arz sayılarının, işlem hacimlerinin, endekslerin ve yatırımcı sayılarının rekorlar kırdığı 2021 yılı, sermaye piyasaları açısından başarılı bir yıl oldu. Salgın sürecine rağmen tüm hizmetlerin kesintisiz bir şekilde sunulması sağlandı, piyasanın ihtiyaçlarına göre yeni finansal ürün ve hizmet geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam edildi” dedi.

52 şirketle halka arz rekoru
2021 yılında elde ettikleri en önemli rekorun halka arz sayısında olduğunu vurgulayan Ergun, halka arz edilen 52 şirket ile halka arz sayısında rekor kırıldığını belirtti. 21.6 milyar TL büyüklüğünde halka arz gerçekleştirildiğıni ifade eden Ergün, “Borsa İstanbul 14 basamak birden yükselerek 13’üncü sıraya yerleşti. İstanbul, Ankara, Aydın, Balıkesir, Denizli, Erzurum, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Rize gibi ülkemizin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren birçok sektörden şirket bu yıl aramıza katıldı” diye konuştu.

Artan piyasa işlem hacimleri
Ergun, 2021 yılında Pay Piyasası’nda 91.2 milyar TL ile, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası’nda 69.4 milyar TL ile günlük işlem hacmi rekorları kırıldığına dikkat çekerek, Pay Piyasası’ndaki 2021 günlük ortalama işlem hacminin 30.2 milyar TL gerçekleşerek, 26.2 milyar TL’lik günlük ortalama işlem hacmine sahip olan 2020’ye kıyasla arttığını, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nın da 2021’de çok ilgi gördüğünü kaydetti.
Eylül ayında Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Ergun, uluslararası alanda yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak, “Uluslararası platformlarda daha etkin olabilmek için çalışmalar gerçekleştirdik. Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) Yönetim Kurulu’nda ve WFE’nin tüm alt çalışma komitelerinde aktif olarak görev aldık. Ayrıca diğer borsaların genel müdürleri ve ekipleri ile toplantılar yapıldı, işbirliği olanakları geliştirilmeye başlandı” bilgisini verdi.
Ergun, toplumsal fayda yaratmak ve finansal bilincin gelişmesi için her geçen gün artan bir ivmeyle finansal okuryazarlık konusuna da odaklandıklarını ve bu konuda yayınlar, webinarlar ve zirveler düzenlediklerini, ayrıca sosyal medya üzerinden görsel ve yazılı yayınlarla etkin çalışmalar yaptıklarını aktardı.
Ergun, son olarak şöyle konuştu: “2021 yılı özetle operasyonel ve finansal başarılarla, piyasa yenilikleriyle dolu bir yıldı. Aynı zamanda paydaşlarımızla iletişimin ve etkileşimin güçlendiği bir dönem oldu. Önümüzdeki dönemde de sermaye piyasamızı güçlendirici adımlar atmaya, paydaşlarımızın desteğiyle, gerek yatırımcılara gerek şirketlere ihtiyaçlarına uygun ürünler ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Arz tarafında daha fazla şirketin çeşitli kaynak temini imkânına kavuştuğu, talep tarafında ise daha geniş bir yatırımcı tabanına ulaşıldığı, piyasa ihtiyaçlarına göre yeni finansal ürün ve hizmetlerin geliştirildiği, özetle piyasaların büyümesine odaklandığımız bir hedef ile Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu çerçevesinde oluşturulan İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi olması için çalışmaya ve sermaye piyasamızı geliştirmeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)