banner565

banner472

banner458

banner457

23. Avrasya Ekonomi Zirvesi Temmuz’a ertelendi

Marmara Grubu Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, yaklaşık çeyrek asırdır gerçekleşen 23. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin 7-8-9 Temmuz 2020 tarihine ertelendiğini açıkladı.

HABER 01.04.2020, 08:00 28.04.2020, 10:06
13535
23. Avrasya Ekonomi Zirvesi Temmuz’a ertelendi

Her yıl Nisan ayında gerçekleşen Avrasya Ekonomi Zirvesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Temmuz ayına ertelendi. Konuyla ilgili görüştüğümüz Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver; “İnsanoğlunun karşı karşıya kaldığı Korona Salgını münasebetiyle 23. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ni, 7-8-9 Temmuz 2020 tarihine erteledik” dedi. Dr. Akkan Suver sorularımızı şöyle yanıtladı:

KobiEfor: Öncelikle yaşadığımız sıkıntılı sağlık durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Uluslararası organizasyonların etkilenmesi konusu hakkında neler söylemek istersiniz?
Dr. Akkan Suver: Dünya bir felaketle karşı karşıya… Bu sıkıntıyı insanlık âleminin bir dayanışma içinde yenebileceğine inanıyorum. Herkese “evinizde oturun” denildiği bu ortamda herhangi bir etkinlikten söz etmek abestir. Dolayısıyla Avrasya Ekonomi Zirveleri’nin bir gelenek haline gelen birlikteliğini yirmi üç yıl sonra gününde gerçekleştirememenin de üzüntüsünü duyuyorum. Ama yapacak bir şey yok. Zira yaşamakta olduğumuz olaylar ve elimizde olmadan gelişen mücbir sebepler muvacehesinde ertelemek, en doğal tercih olacaktı. Ve 13 Mart 2020 günü Temmuz ayına erteledik. Ümit ediyorum ki, o güne kadar sağlık koşulları elverecek ve 23. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ni, aynı Otel’de, aynı programlar dâhilinde 7-8-9 Temmuz 2020 günleri gerçekleştireceğiz.

KobiEfor: Katılım nasıldı? Ertelenmeden önce gelen giden durumu hakkında da neler söylemek istersiniz?
Dr. Akkan Suver: 13 Mart 2020 günü itibariyle her şeye rağmen 32 ülke katılacağını bildirmişti. 32 ülkenin yaşadığımız sağlık olaylarına rağmen geleceğini belirtmiş olmasını ben önemsiyorum. Zira gelen şahsiyetler, ülkemizin o güne kadar sahip bulunduğu sağlık şartlarına itimat etmişlerdir. Bu itimat ülkemizin sağlık konusunda aldığı başarılı kararların neticesidir. Bu arada belirtmem gerekir ki; geride bıraktığımız yirmi üç yılın sürekliliğinin de rağbette payı vardır.
Böylesine büyük bir felaketin yaşandığı günümüzde, katılımcılardan herhangi birinin rahatsızlanması veya etkinliğimiz sonrasında o civarda bulunanlardan veya toplantıya katılanlardan birinin hastalanmasının manevi sorumluluğu bizleri yüksek seviyede sıkıntıya sokardı. Bütün bunları düşündükten sonra Marmara Grubu Vakfı İcra Konseyi olarak oybirliğiyle 13 Mart 2020 günü aldığımız bir kararla, 23. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ni 7-8-9 Temmuz 2020 günleri yapmaya karar verdik. Zaten daha sonraki günlerde, devletimiz de bütün etkinlikleri askıya aldı. Bu da bizim aldığımız kararın doğruluğuna ayrı bir işarettir.

KobiEfor: Alınan kararları nasıl değerlendirmektesiniz?
Dr. Akkan Suver: Sağlık Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığımız bu konuda olağanüstü başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedirler. Bu alanda, Türk Hava Yolları’nın da hizmetleri her türlü takdirin ve övgünün üzerindedir. Dolayısıyla Marmara Grubu Vakfı olarak dünden bugüne izlemekte olduğumuz sosyal sorumluluğumuzun bir gereği olarak gördüğümüz bu ertelemenin hoşgörü ve anlayışla karşılanacağına inanıyorum. Öte yandan, dünyada alınan kararlar göz önüne alındığında ve Mart ayı sonuna kadar dünyanın kabul ettiği “evinizde oturun” sloganına baktığımızda, haklılığımızın doğruluğu da kendiliğinden ortaya çıkacaktır.
Sağlıklı günlere kavuşup 7-8-9 Temmuz 2020 günleri İstanbul’da buluşmak dileğiyle…

Yorumlar (0)