banner565

banner472

banner458

banner457

abas Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Serhan Oralp:  “abas, dijital dönüşümün ekosistemini yaratıyor”

abas Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Serhan Oralp, son iki yılda, IoT destekli değer zincirleri ve gittikçe yaygınlaşan mobil kullanımla birlikte oluşan talebi karşılamak için teknolojik temelli ve bütünlük arz eden bir ekosistem inşa ettiklerini açıklıyor.

HABER 01.11.2019, 07:48 30.11.2019, 10:52
12936
abas Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Serhan Oralp:  “abas, dijital dönüşümün ekosistemini yaratıyor”

Almanya’da 1980 yılında kurulan abas, dünya genelinde 4.000 orta büyüklükteki üretim ve dağıtım firmasına eksiksiz ERP tedariği sağlıyor. Dünya genelinde imalat yapan işletmelerin dijital dönüşümle değişimi yakalamalarına ve kar sağlamalarına yardımcı olduklarını söyleyen abas Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Serhan Oralp, “Toplam 450 şirket çalışanıyla ileri teknoloji bir ürün olan, esnek ve uyarlanabilir ERP yazılımımızın ve akıllı iş süreçleri danışmanlığımızın yanında, hem çalışanlarımızın, hem de iş ortaklarımızın engin tecrübeleri ile firmalara işlerini her zaman ileri taşımalarında destek olmaya devam ediyoruz” diyor.
abas ERP’nin geniş kapsamlı bir çözüm olduğunun altını çizen Oralp, yönetimden idari işlere, satıştan satınalmaya, servisten muhasebeye, üretimden lojistiğe kadar tüm departmanlardaki her bir kullanıcıya tam olarak gereksinim duydukları fonksiyonları ve ihtiyaç duydukları bilgiyi sağladığının altını çiziyor. Bir işletmede yer alan tüm departmanlar, temel ERP işlevlerine ek olarak, abas’ın APS ve BPM'den, Proje Yönetimi ve IoT bağlantı araçlarına kadar birçok önemli çözümü içeren geniş ürün portföyünden faydalanıyor. Ayrıca mobil uygulamalar sayesinde abas kullanıcıları, istedikleri zaman ve her yerden verilerine ve işlemlerine erişebiliyor. Birçok ülkede abas ERP, orta ölçekli üretim firmaları için ilk beş ERP sistemi içerisinde yer alıyor. Oralp, “Müşterilerimizdeki yüksek sadakat oranı, yazılım endüstrisi ortalamasının oldukça üzerinde bir müşteri memnuniyetinin göstergesidir” diyor.
abas’ın büyüme stratejisinde önemli gelişmelerin yaşandığını hatırlatan Oralp, Haziran 2019’da merkezi Austin, Teksas’ta bulunan ve global yatırım şirketi olan Battery Ventures tarafından desteklenen, Avrupalı ERP yazılım grup firması Forterro’nun merkezi Almanya'da bulunan ve 27 ülkede bağlı ortaklıkları olan ERP tedarikçisi abas Software AG'yi kesin bir anlaşma ile satın aldığını kaydediyor. Oralp, gelişmenin yansımalarını şöyle aktarıyor: “Bu alımı, abas'ta bir dizi stratejik yeni ürün girişimleri ve yönetim düzeyinde işe alımlar takip edecek. Öncelikli olarak odaklanılacak konu başlıkları, abas’ın mevcutta sunduğu bulut çözümlerini genişletme, temel ERP çözümü etrafında daha büyük bir çözüm ekosistemi kurma ve dikey SaaS çözümlerini geliştirme olarak belirlendi. Bu yatırım, abas'a ekosistemini ve Türkiye'nin de dahil olduğu abas'ın uluslararası varlığını daha da genişletme fırsatı verirken, grup ve kardeş şirketlerinin kaynaklarını, uzmanlığını ve sermayesini kullanarak yeni ve gelişmiş ürün ve hizmetlerin pazara sunulma süresinin geliştirilmesi bekleniyor.” Dijitalleşme ve Nesnelerin İnternetinin (IoT), müşterilerin hem iş modellerini hem de süreçlerini güçlü bir şekilde etkilemeye başladığını kaydeden Oralp, son iki yılda, IoT destekli değer zincirleri ve gittikçe yaygınlaşan mobil kullanımla birlikte oluşan talebi karşılamak için teknolojik temelli ve bütünlük arz eden bir ekosistem inşa ettiklerini açıklıyor. Oralp, Forterro ile yapılan anlaşma sayesinde yenilikleri pazara sunma yeteneklerini daha da hızlandırmayı hedeflediklerini aktarıyor.

abas, KOBİ’lerin dijital dönüşümüne aracılık ediyor
ERP yazılımlarının da yapıtaşlarından biri olduğu dijital dönüşümün günümüzde KOBİ’ler de dahil olmak üzere tüm şirketler için bir seçim değil zorunluluk olduğunun altını çizen Serhan Oralp, ancak dijital dönüşümün mevcut durumu ile ilgili açıklanan son raporların bu konuda tüm Dünya’da ilerlemenin yavaş olduğunu ve dijital dönüşüm projesi yapan şirket sayısının bir önceki döneme göre sadece yüzde 5 artış gösterdiğini hatırlatıyor.
Oralp, “Dijitalleşme sürecinde yenilikçi teknolojilere yapılacak yatırımın yanı sıra, mevcut işgücünün eğitilmesi ve iş süreçlerinin de gözden geçirilerek optimize edilmesi ilk yapılacaklar listesinde yer almalı. Biz de abas Türkiye ekibi olarak KOBİ’lere sağladığımız, süreçlerle yönetim ve süreç iyileştirme danışmanlık hizmetimizle ve bu hizmet sonrasında süreçlerin dijital ortama aktarılmasında kullandığımız abas BPM iş süreçleri yönetimi yazılım çözümümüzle işletmelerin dijital dönüşüm projelerine başlamalarını kolaylaştırıyoruz” diyor.

Yorumlar (0)