banner565

banner472

banner458

banner457

Aksu Holding: “Güçlü Türkiye’nin Aydınlık Yüzü”

Aksu Holding, Pandemi dönemine rağmen iş kollarında yatırımlara öncelik vererek yüzde 50 büyüme sağladı. Aksu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Asker Aksu,  “İnşaat başta olmak üzere, gıda ve tekstil alanında önemli yatırımları hayata geçirdik. Aksu Holding, ‘Güçlü Türkiye’nin Aydınlık Yüzü’ olmaya devam edecek” dedi.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 10:56
23285
Aksu Holding: “Güçlü Türkiye’nin Aydınlık Yüzü”

Aksu Holding, inşaat, tekstil ve gıda alanında yaklaşık 20 yıllık tecrübesiyle ‘Güçlü Türkiye’nin Aydınlık Yüzü’ mottosuyla faaliyetlerini yürütüyor. Burçlar Yapı olarak başladıkları faaliyetlerine son 3 yıldır holding olarak devam ettiklerini kaydeden Aksu Holding Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSİAD Üyesi ve Fenerbahçe Kongre Üyesi Ali Asker Aksu, Pandemi’ye rağmen iş kollarında yüzde 50-60’a varan büyüme yaşadıklarını açıkladı.
Ali Asker Aksu, şunları söyledi: “Pandemi bizi çok fazla etkilemedi. Taşeronlarımızla birlikte 1200 çalışanımızı mağdur etmedik. Holdingimizin prensibi gereği asgari ücretimiz 4000 TL. Ayrıca özel sağlık sigortası gibi haklarımız da bulunuyor. Bu olumsuz süreçte; çalışanlarımızı mağdur etmedik, iş kollarında yatırımlarımızı hayata geçirdik. Özellikle inşaat, gıda ve tekstil yatırımlarımıza öncelik verdik. 2022 itibariyle yatırımlarımızın karşılığını alacağımıza ve iş kollarında minimum yüzde 20 büyüme sağlayacağımıza inanıyorum.”

Burçlar Yapı yüzde 50 büyüdü
Aksu Holding’in lokomotif şirketleri arasında Burçlar Yapı’nın Çekmeköy, Sancaktepe ve Ümraniye’de ortaksız en büyük inşaat firması olduğunu belirten Ali Asker Aksu, 2013 yılından bu yana İstanbul, İzmir ve Bodrum’da markalı konut projeleri geliştirdiklerini açıkladı. Burçlar Yapı’nın, bugüne kadar 2 bin konut teslim ettiğini, proje aşamasında devam eden konut sayısının ise bin 500 olduğunu söyleyen Aksu, Burçlar Yapı’nın yaşam alanı olarak sunduğu projeler arasında; 150 dairelik Çekmeköy Aksu Saklıvadi Konakları, Samandıra Aksu Modern Evleri, 256 daireli Sancaktepe’de Aksu Park, 52 villadan oluşan Aksu Güzelbahçe Villaları, Bodrum Milas Yolu Boğaziçi bölgesinde Aksu Garden Villaları’nın yer aldığını belirtti. Kentsel dönüşüm projeleri dışında arsa geliştirme çalışmaları da yürüttüklerini kaydeden Aksu, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 120 dönümü bulan 60 arsaları bulunduğunu önümüzdeki dönemde 5 bin konutlu bir proje üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Franchise ile büyüyecek
Aksu Holding kuruluşu olan By Aksu Et&Kebap, Pandemi’de müşterilerine kapılarını açtı. Ali Asker Aksu, “Ataşehir’de merkez restoranımızı yaklaşık 50 milyon TL yatırımla hayata geçirdik. Turizm ruhsatlı, vatandaşların keyifli yemek yiyebileceği bir atmosfer oluşturduk. Şu anda 70 kişi istihdam ediyoruz. By Aksu Et&Kebap markasıyla İstanbul başta olmak üzere ülkemizin birçok bölgesinde franchise ile büyümek istiyoruz” dedi.

Tekstilde ihracata odaklanacak
Aksu Holding, tekstil alanındaki yatırımı olan Aksu Tekstil’i 2022 yılında aktif hale getirecek. Ali Aksu, Samandıra’da 20 bin m2 kapalı alanda kadın dış giyim alanında üretim yapacaklarını anlattı. Yüzde 100 ihracat hedeflediklerinin altını çizen Aksu, ilk aşamada 400- 500 kişilik bir istihdam planladıklarını açıkladı. Ali Asker Aksu Vakfı ile sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini de paylaşan Aksu, şu bilgileri verdi: “Eğitim ve kültür alanında çalışmalara destek olan Vakfımız ile yıllık 150 öğrenciye burs sağlıyoruz. Aksu Holding’i kurumsallaştırma aşamasındayız. Şirketi kurumsallaştırıp kendim Vakıf ile ilgileneceğim.”

Yorumlar (0)