banner565

banner472

banner458

banner457

Alışan Lojistik’ten ulusal ve uluslararası entegre lojistik hizmeti

Türkiye genelinde 50’yi aşkın farklı lokasyonda, 550 adet öz mal araç filosu ile hizmet veren Alışan Lojistik, taşımalarının yüzde 30’unu yurt dışına yönelik ve ağırlıklı olarak Orta Avrupa ve Balkanlar’a yapıyor. Alışan Lojistik CEO’su Uygar Uşar, tehlikeli kimyasallardan tarıma, birçok sektöre uluslararası alanda ulusal ve uluslararası entegre lojistik hizmeti sunduklarını belirtiyor.

HABER 01.03.2023, 00:01 27.03.2023, 09:27
22014
Alışan Lojistik’ten ulusal ve uluslararası entegre lojistik hizmeti

Alışan Lojistik, 550 adet öz mal araç filosu ve Türkiye genelindeki 50’yi aşkın farklı lokasyondaki bin 600’den fazla çalışanı ile tehlikeli kimyasallar dahil olmak üzere, kimya sanayisi ile hızlı tüketim ürünleri, gıda, tarım ve daha birçok sektöre uluslararası nakliye, depo/antrepo, dökme kuru yük, dökme likit ve enerji taşımacılığı gibi alanlarda entegre lojistik hizmeti sunuyor.

2022’de de büyüme trendini yakaladı
Taşıma hizmetlerinin yüzde 30’unu yurt dışına yönelik ve ağırlıklı olarak Orta Avrupa ve Balkanlar’a yaptıklarını söyleyen Alışan Lojistik CEO’su Uygar Uşar, “Amacımız bu oranları daha yukarıya taşımak ve farklı coğrafi bölgelere taşıma kanalları oluşturmaktır. Yurt içi ve yurt dışı toplam taşımalarımızın ciromuza yansımasına baktığımızda ise; 2021 ciromuz, 2020’nin üstüne yüzde 45’i aşan bir büyüme ile 1 milyar TL olarak gerçekleşmişti. Bu büyüme trendinin daha fazlasını 2022 için hedeflemiştik; hedefimize de ulaştık diyebiliriz” açıklamasını yapıyor.
Uygar Uşar, 2023’e temkinli iyimserlikle başladıklarını ve küresel risklerden çok bölgesel fırsatlara odaklanmayı planlarken, yaşanan büyük deprem afeti ve konjonktürel gelişmeler ile Türkiye ihracatına paralel olarak yeni yıla yönelik hedeflerinde güncelleme yapmak durumunda kaldıklarının altını çiziyor.
Uşar, “Yaşadığımız ve hepimizi derinden üzen deprem afeti sonucunda, operasyonel önceliğimiz deprem lojistiğine çevrildi ve biz lojistikçilere bölgede ihtiyaç devam edene kadar da bu şekilde olmaya devam edecek” diyor.
Uygar Uşar, “Hızlı tüketim malları (FMCG) ve özellikle kimya sektörlerine hizmet sunan 38 yıllık bir marka olarak, sektörde ‘kontrat lojistiği’ diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile müşterilerimizin taleplerini A’dan Z’ye kurgulamamız ve ihtiyaca özel katma değeri yüksek çözümler geliştirmek bizi ayrıştıran özellikler” diye konuşuyor.

Entegrasyon kabiliyeti yüksek teknoloji kullanıyor
Alışan Lojistik olarak öncelikle uzmanlığa inandıklarını belirten Uşar, şöyle devam ediyor: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı 2 Ar-Ge merkezimizde gerçek ve sanal dünyanın birlikte hareket ettiği, kullanıcıların ve ulaşım araçlarının birbirleriyle iletişime geçtiği, böylelikle de süreçlerin hatasız ve daha verimli işlendiği bir çalışma sistemine odaklanıyoruz. Ayrıca, geliştirdiğimiz yazılım teknolojileri ile özellikle müşterilerimizin iş takip sistemleriyle konuşan, entegrasyon kabiliyeti yüksek teknolojileri kullanmamız da bizi biz yapan özelliklerden.”
Alışan Lojistik’in sosyal sorumluluk çalışmalarına da değinen Uşar, projelerini Birleşmiş Milletler’in 17 maddelik Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde belirlediklerini ifade ediyor.
‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ ve ‘Kaliteli Eğitim’e ek olarak ‘Erişilebilir ve Temiz Enerji’ üzerinde çok durduklarını kaydeden Uşar, bu kapsamda da Avrupa Birliği’nin Avrupa Yeşil Mutabakatı ile hayata geçecek olan ‘Sınırda Karbon Düzenlemesi’ne yönelik gerekli değişiklikleri yaptıklarını ve karbon salınımlarını düşüren proje ve yatırımlara imza attıklarını açıklıyor.

Yorumlar (0)