banner565

banner472

banner458

banner457

AOSB, 50’NCİ YILINDA BİR REKORA İMZA ATIYOR; ÖN TAHSİSE AÇILAN AOSB 3’ÜNCÜ İLAVE ALANIN YÜZDE 65’İ DOLDU

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, “Hedefimiz sadece büyümek değil, nitelikli hizmetlerle rekabet gücüne sahip katma değerli üretimin yolunu açmak” diyor.

HABER 01.02.2023, 00:01 24.02.2023, 09:36
19638
AOSB, 50’NCİ YILINDA BİR REKORA İMZA ATIYOR; ÖN TAHSİSE AÇILAN AOSB 3’ÜNCÜ İLAVE ALANIN YÜZDE 65’İ DOLDU

Hayata geçirilen tüm projelerinde gelecek 50 yılın planlandığı, tüm paydaşların katılımı ile güçlü bir girişimci ve yatırımcı ekosisteminin oluşturulduğu Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB), yer seçimi kesinleşen 599,50 hektarlık (yaklaşık 6.000 dönüm) 3. İlave Alanın yüzde 65’inin yatırımcılara ön tahsis süreci tamamlandı ve 50 yatırımcı firmayla ön tahsis sözleşmesi imzalandı.
29 Mart 1973’te 1120 hektar alanda kurulan, ilk bacaları 1992’de tütmeye başlayan ve bugün Türkiye’nin en iyi OSB’leri arasında yer alan AOSB, kuruluşunun 50. yılında rekor nitelikte yatırımcı ilgisiyle alan bakımından Türkiye’nin 4’üncü büyük OSB’si oldu. AOSB, sanayicisine sunduğu kesintisiz üretim imkanlarının yanı sıra hizmet çeşitliliği, çağı yakalayan yenilikçi projeleriyle geçmişten günümüze gelen cazibesini adeta taçlandırıyor.
AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Ceyhan Endüstri Bölgesi, Ceyhan OSB, Kimya OSB, limanlar, SASA gibi büyük kuruluşların yatırımları, limanlar ve Adana OSB’nin aynı bölge içinde önemli bir cazibe noktası teşkil ettiğini belirterek, bu tabloda Çukurova’nın gelişmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Akpınar, gelecekte daha da artacak olan ilgi nedeniyle yatırımcıların şimdiden planlamalarını doğru yapabilmelerine katkı sunmak adına duyurusunu 2022’de yaptıkları 599,50 hektarlık (yaklaşık 6.000 dönüm) 3’ncü ilave alanda ön tahsislere sanayicilerin yoğun ilgisi olduğunu, yaklaşık 3.500.000-3.600.000 m2’lik sanayi parsellerinden % 65’inin ön tahsisini gerçekleştirdiklerini, 50 yatırımcı firmayla arsa ön tahsis sözleşmesi imzaladıklarını ve ön tahsislerin devam ettiğini açıkladı.
Vatandaşlardan ve Hazine’den, arazilerin alım süreçlerinin devam ettiğini, Adana Valiliği bünyesindeki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile yaptıkları protokoller çerçevesinde devletin belirlediği rakam üzerinden vatandaşlara 4 katından fazla kamulaştırma bedeli ödeyerek satın alma işlemleri yaptıklarını kaydeden Akpınar, süreçler tamamlandıktan sonra imar planı çalışmalarının ardından altyapı hazırlıklarının gerçekleştirileceğini, ön tahsislerin kesin tahsise dönüştürülmesinden sonra önümüzdeki 3 yılda yatırımların başlamasını öngördüklerini paylaştı.
Ersin Akpınar, yaklaşık 6.000 dönümlük bu alanla birlikte AOSB’nin, alan bakımından Türkiye’nin 4. büyük OSB’si hüviyetini kazandığını vurguladı: “Sanayicilerimizin tüm ihtiyaçlarını bölgemiz içinde temin ettikleri modern binalar, ilave Atık Su Arıtma yatırımları ve diğer tüm nitelikli hizmetlerle mevcut sanayicilerimize olduğu gibi yeni yatırımcılarımıza da kesintisiz ve sorunsuz tüm üretim imkanlarını sunmak için hazırlıklarımız devam ediyor. Köklü bir sanayi kültürüne sahip Adana’da, girişimcilik ekosisteminin yanında sanayi ekosistemini de geliştirip yatırım iklimi oluşturma çabasındayız. Hedefimiz sadece büyümek değil, kaliteli, ekonomik, sürdürülebilir hizmetlerle rekabet gücüne sahip katma değerli üretimin yolunu açmak. Bu nedenle sadece altyapı yatırımlarıyla değil, aynı zamanda sanayicilerimize verdiğimiz nitelikli hizmetleri çeşitlendirmeye devam ediyoruz. AOSB Semt Polikliniğimizi iki aya kadar hizmete açacağız. Kadın istihdamını destekleyecek Kreş, Otel ve modern İtfaiye Merkezi projelerimiz devam ediyor.”

Yorumlar (0)