banner565

banner472

banner458

banner457

Bekod Mühendislik’ten özel makine ve otomasyon yazılımları

Özel makine ve otomasyon yazılımları konularında uzmanlaşan Bekod Mühendislik’in hizmet verdiği sektörler arasında otomotiv ana sanayi ve otomotiv yan sanayi ile gıda başı çekiyor. Amaçlarının; otomasyon, endüstriyel yazılımlar, robotik ve özel makine imalatında sadece kullanışlı makineler üretmek olmadığını söyleyen Bekod Mühendislik Genel Müdürü Berkant Arseven, az alan kaplayan makineler ve sistemler üretmeye çalıştıklarını belirtiyor.

HABER 01.02.2023, 00:01 24.02.2023, 09:36
19858
Bekod Mühendislik’ten özel makine ve otomasyon yazılımları

Tanımlanmamış özel makine ve otomasyon yazılımları konusunda uzmanlaşan Bekod Mühendislik, başlıca faaliyet alanını oluşturan mühendislik hizmetini, işletme tecrübesi ve kalite politikası sayesinde sağlıyor. Mühendislik, robotik, makine ve otomasyon konularında faaliyet gösteren Bekod, işletmelerden aldığı güç ile bünyesinde daha çok iş imkanı yaratmak, gelecek kaygısı olmadan, çalışmayı seven, paylaşımcı, yenilikçi, güvenli iş ortamını sürdürmek ve geliştirmek için çalışıyor. Bu şekilde adım adım büyüyen şirket, ihtiyaç duyulan projeleri geliştirerek yüksek kalitede ve optimum maliyette sunuyor.
Şirket, toplumsal sorumluluk ve doğaya saygı bilinciyle kullanım kalitesi yüksek sistemler üreterek işletmelere değer katan, sürekli yenilikçi ve paylaşımcı teknolojiyi ön planda tutuyor ve bunu ilke ediniyor.
Şirketin uzmanlaştığı alanlar arasında; Endüstri 4.0 uygulamaları, gömülü izlenebilirlik, endüstriyel pc, scada ve otomasyon yazılımları, başka yerde sınıflandırılmayan özel makine tasarımı ve imalatı, görüntü işleme yazılımları ve uygulamaları, robotik sistemler, montaj hatları, Poke yoke ve final kontrol sistemleri, ultrasonik kaynak uygulamaları, plazma ve sealing uygulamaları, sızdırmazlık/iletkenlik/ kuvvet ömür vb. test sistemleri yer alıyor.
Bekod Mühendislik Genel Müdürü Berkant Arseven, “Robotik alanında kullandığımız robotlar; taşıma paketleme metal kaynak vb. popüler uygulamaların dışında daha özel uygulamalara yönelik. Robotik sıkıcılı sistemler, colorobotif uygulamalar, plazma uygulamaları, sealing uygulamaları ve özellikle ultrasonik kaynak ve görüntü işleme uygulamalar. Ağırlıklı olarak otomotiv ana sanayi ve otomotiv yan sanayi, gıda ve diğer sektörlerde faaliyet gösteriyoruz” açıklamasını yapıyor.
Otomasyon, endüstriyel yazılımlar, robotik ve özel makine imalatında kullanışlı, az alan kaplayan makineler ve sistemler üretmeye çalıştıklarını belirten Arseven, “Böylece müşteriye zaman avantajı, insan kaynaklı hataların önüne geçme ve insansız üretimin yanı sıra aynı istasyonda farklı marka ve referansları üretebilme avantajı sunuyor” diyor.
Arseven, ayrıca üretilen ürünün ok veya nok olması, kalitesinin hattan çıkmadan belirlenmesi ile endüstri 4.0 mantığında tüm sürecin detaylı ve anlık olarak kaydedilmesini sağladığını, müşteri ile yapılan projelerde bunun bir ekip işi olduğu ve kendi ekiplerinin de onların parçasıymış gibi çalışıp, tasarlayıp yazılımları gerçekleştirdiklerini kaydediyor.
2023’te cirolarının yüzde 50’sinin ihracat odaklı olmasını hedeflediklerini ifade eden Arseven, şöyle devam ediyor: “Halihazırda hedeflere yaklaşmış durumdayız. İthalat girdisini azaltan, ihracat oranını artıran orta-yüksek teknoloji üreten firmamızın, 2023’teki hedeflerinin arasında yalnızca ihracatımızı artırmak değil, hem kadrosunu hem de imalat alanını büyütmeyi amaçlamaktayız. Ayrıca daha büyük bir üretim alanına taşınmak ve makine parkurumuzu yüzde 25 artırmayı hedeflemekteyiz. Küresel durgunluk yaşandığı 2022 ve 2023’te cesur kararlar verip ilk hedefimiz karlılığımızı artırmaktır.”

Yorumlar (0)