banner565

banner472

banner458

banner457

Batı Karadeniz Girişimci ve Üretken İş Kadınları Çalıştayı yapıldı

“Girişimci kadınlar kalkınmanın gücü” BAKZİFED’in düzenlediği Çalıştay’a girişimci kadınların başarı öyküleri damgasını vurdu.

HABER 01.05.2019, 08:49 09.09.2019, 11:16
21356
Batı Karadeniz Girişimci ve Üretken İş Kadınları Çalıştayı yapıldı

BAKZİFED Yönetim Kurul Başkanı Bahri Küpeli, “Türkiye’nin geleceği kadınların ellerinde” dedi.Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu BAKZİFED, başarılı bir etkinliğe daha imza attı. BAKZİFED Kadın Komisyonu öncülüğünde, “Üreten Kadınlar Konuşuyor” ana temasıyla düzenlenen “Batı Karadeniz Girişimci ve Üretken İş Kadınları Çalıştayı”, Bartın’da gerçekleştirildi.
Başarılı girişimleri ve yatırımları ile dikkat çeken kadınların konuşmacı olduğu Çalıştay’a; BAKZİFED Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Küpeli, bölgenin ilk kadın siyasetçisi ve Kadın Bakanı, Hukukçu, Öğretim Üyesi Önay Alpago, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bölgesel Yatırımcı ve Girişimci (Karadeniz Ereğlili bölgesinde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından birisi olan Elpek Bezi Üreticisi) Nilgün Efes, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde manda yoğurdu imalatı yapan Betül Kırmızı, Bartın Ticaret Odası Kadın Girişimciler Komitesi Başkanı, Bartın bölgesinin başarılı iş kadınlarından Gülsüm Karakaş, Türkiye’nin örnek Tasarımcı, İş Kadını, Bartın bölgesinde tel kırma işlemeleri ile bölgenin girişimci kadınlarının önderi Zeynep Tosun, Hukukçu Hatice Işık, Bursalı Girişimci, İş Kadını Ruhiye Çetin, ünlü Televizyon Programcıları; Gülgün Feyman, Nevval Sevindi ile BAKZİFED Girişimci ve Yönetici İş Kadınları Dernekleri’nin Başkan ve Üyeleri ile Bartın, Karabük, Zonguldak bölgesinden çok sayıda kadın girişimci katıldı. Çalıştay’a, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın destek verdiği girişimci kadınlar damgasını vurdu. Çalıştay, bölgede bir ilk olması nedeniyle büyük ilgi gördü.
BAKZİFED Yönetim Kurul Başkanı Bahri Küpeli, “İstiklal mücadelemiz güçlü kadınlarla kazanıldı. Laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyetimiz bu ülkenin değerlerine inanmış kadınlarımızla yükselecek. Üretici ve girişimci kadınların her alanda hissedilen varlıkları ile Türkiye geleceğe daha emin adımlarla yol almaktadır. Dünyada hangi medeniyet kadına layık olduğu statü ve değeri vermişse karşılığında başarıyı yakalamıştır. Kadına verilen değer bir gereksinmeden değil, zorunluluktan kaynaklanmaktadır” dedi.
Bahri Küpeli, “BAKZİFED olarak gerçekleştirdikleri bu çalıştayla Batı Karadeniz Bölgesi’nde girişimcilikleri ve üretkenlikleri ile değer katan kadınlarımız bölgeye damgasını vurmuştur. ‘Üreten Kadınlar Konuşuyor’ ana temalı Çalıştay’da yerel girişimcilikten, inovasyona, tasarımdan, üreten girişimci kadınlara, sanattan medyaya, uzlaştırıcı ve yaratıcı hikayeleri ile ışık tutan üreten kadınlarımız, Batı Karadeniz bölgesindeki yeni nesil kadın girişimcilerimize başarılı yaşam hikayeleriyle yol gösterdiler ve deneyimlerini paylaştılar” diye konuştu.
Devlet eski Bakanı, BAKZİFED YİK Başkanı Önay Alpago “Kadınlar, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine tanıdığı hakları tüm engellere, engellemelere rağmen kullanarak toplumsal, ekonomik, politik, kültür-sanat, spor alanlarında büyük başarılara imza atmıştır. Atmaya da devam ediyor” dedi. Alpago, yerel girişimci kadınların gıda ve küçük çaplı işletme kurma çabaları ve bunu büyük bir başarıyla hayata geçirip kazanç kapısına dönüştürmesinin önemini vurguladı. Birçok gelişmeye vesile olan BAKZİFED’in yeni dönemde bunu Yenice ve Eflani’de gerçekleştireceği bilgisini aldığını belirten Alpago, üretim ve pazarlamada kooperatifleşme ile kadınlara destek çağrısı yaptı. Tasarımcı Zeynep Tosun’un tel kırma ürünleri, manda yoğurdu imalatçısı Betül Kırmızı’nın girişim, yatırım ve pazarlama serüvenini anlattığı başarı öyküsü ile manda sütünden elde edilen ve pek bilinmeyen ürünleri anlatması, Nevval Sevindi’nin çarpıcı medya ve kadın değerlendirmeleri, Gülgün Feyman’ın ayakta alkışlanan medyada yozlaşma ve Türkçe’nin önemi ve değeri ile Cumhuriyet, demokrasi ve Atatürk değerlendirmeleri, Avukat Hatice Işık’ın hukukta kadının eski ve yeni yeri, Cumhuriyet’in ilk kadın önderleri, Bursalı Sanayici ve Girişimci İş Kadını Ruhiye Çetin’in ekonomik kriz yanında Çin devi ile mücadelesini ele aldığı bir üretici kadının hikayesi konuşması, Çalıştay’ın dikkat çeken konuşmalarından oldu.

Yorumlar (0)