banner565

banner472

banner458

banner457

Bulutta Redington farkı

Redington Türkiye Genel Müdürü Cem Borhan, sundukları bulut bilişim çözümlerini anlattı.

HABER 01.04.2021, 00:00 28.04.2021, 10:09
21944
Bulutta Redington farkı

Redington Türkiye olarak, bulut bilişim alanında hangi üreticilerle/markalarla çalışıyorsunuz?
Redington Türkiye olarak Alibaba Cloud ile iş birliğimiz var, kurumsal müşterilerimize bulut bilişim alanında Alibaba Cloud’un çözümlerini sunuyoruz. Alibaba Cloud haricinde temsilcisi olduğumuz diğer markaların da bulut bilişime yönelik çeşitli ürün ve çözümleri bulunuyor.

Örneğin; Red Hat işbirliğiyle bulut bilişim sağlayıcılarının ihtiyaç duydukları yeni nesil sanallaştırma çözümlerini OpenShift platformu üzerinden sağlıyoruz. Veri ve analitik alanlarında çözümler sunan Splunk ve Tableau gibi markalarımızın ürünleri bulut ortamında kullanılabiliyor. Mobil cihaz yönetimi alanında faaliyet gösteren MobileIron ve kullanıcı yetkilendirme ve tanımlama hizmetleri sunan Okta’nın da bulut ortamında kullanılabilen ürünleri bulunuyor.

Redington Türkiye’nin bulut bilişim alanında sağladığı bulut çözümleri/kategorileri nelerdir, bu çözümlerin sağladığı faydaları, rakip çözümlere kıyasla avantajlarını, öne çıkan özelliklerini anlatır mısınız?
Bulut teknolojileri hayatımızın içerisinde her geçen gün biraz daha fazla yer almaya devam ediyor ve birçok CIO ve CEO’nun gündemini oluşturan dijital dönüşümün en önemli unsurlarından biri haline geliyor. Redington Türkiye olarak dünyanın önde gelen tedarikçilerinin ürün ve çözümlerini müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz.

Red Hat’in OpenShift çözümünü kullanarak şirketinizin uygulama ortamını veya uygulama geliştirme süreçlerini dönüştürebiliyorsunuz. OpenShift çözümüyle uygulamalarınızın güvenilir ve kendini kanıtlamış bir ortamda daha performanslı ve ölçeklenebilir bir şekilde çalışabilmesini sağlayabiliyorsunuz. Diğer yandan uygulama geliştirme sürecinizi daha küçük süreçlere bölüp daha verimli ve etkili bir şekilde yönetebilmenize olanak tanıyor.
Temsilciliğini yaptığımız bir diğer şirket olan Okta’nın çözümleriyle hem kullanıcıların yetkilendirilmesini hem de müşterilerin tanınması ve yetkilendirmesini aynı ortamdan ve bulut üzerinden yapabiliyorsunuz.

Bulut çözümlerine bir başka örnek olarak MobileIron’ın mobil cihaz yönetim çözümünü verebiliriz. Pandemi süreciyle birlikte birçok şirket çalışanlarına uzaktan çalışma imkânı sağladı ve daha önce gündemde olmayan ya da öncelikler arasında yer almayan mobil cihazların ve bilişim cihazlarının kontrolünü ve güvenliğini sağlamak en kritik konulardan biri haline geldi. Evden ya da uzaktan çalışanların güvenli bir şekilde çalışmaya devam edebilmeleri ve kullandıkları cihazların güvenlikleri sağlanmış bir şekilde ağa bağlanmaları gerekiyor. MobileIron/Ivanti, en öncelikli konulardan biri haline gelen bu sorunun çözümü için geniş bir ürün ailesini bulut alternatifi ile sunuyor.

Diğer taraftan bulut bilişim çözümleri yaygınlaştıkça ve şirketlerin iş yapma şekillerini değiştirmeye devam ettikçe, ürün ve çözümlerini bulut ortamında sunan tedarikçilerin de sayısı artıyor. Ülkemizde daha çok güvenlik alanında tanınan ancak hem bilişim operasyonları hem de bilişim ve iş süreçlerinin izlenmesinde birçok şirkete rehberlik eden Splunk, bulut çözümleriyle şirketlerin dijital dönüşümlerine yardımcı oluyor.

Şirketlerin dijital dönüşümlerine yardımcı olan bir diğer şirket ise ürün ve çözümlerini bulut ortamından kullanıma sunan Tableau. Güvenlik alanında önde gelen şirketlerden biri olan Trend Micro da sunduğu hizmetleri buluta taşıdı ve kullanıcıların hizmetlerine erişmelerini kolaylaştırarak daha kapsamlı ve hızlı destek almalarına olanak tanıdı. Bulut güvenliği hem rekabet hem de iş süreçlerinin kesintisiz bir şekilde yürütülebilmesi için artık büyük bir zorunluluk haline geldi.


Redington Türkiye’nin bulut bilişim alanında kısa, orta ve uzun vadeli planları neler?
Bulut bilişim sağladığı birçok avantaj nedeniyle son yılların en çok konuşulan ve en çok büyüyen teknolojilerinden biri haline geldi. Her geçen gün çok daha fazla uygulama, hizmet, iş modeli bulut ortamına taşınıyor. Bu eğilimin önümüzdeki yıllarda daha da artarak devam etmesini bekliyoruz. Bu doğrultuda bulut üzerinden sunulan yeni ürün ve çözümlerin katlanarak artacağını tahmin ediyoruz.

Redington Türkiye olarak biz de öncelikli olarak önümüzdeki dönemde bulut bilişime yönelik marka ve ürün sayımızı artırmayı planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çok yakında konuyla ilgili yeni iş birliklerimizi duyuracağız. Ayrıca Redington Grup ile iş birliği içinde geliştirmekte olduğumuz yeni bir bulut bilişim girişimimiz bulunuyor. Bu girişimimizle iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını daha hızlı, esnek ve kesintisiz bir şekilde karşılayacak modern bir bulut platformu üzerinde çalışıyoruz.

Yorumlar (0)