banner565

banner472

banner458

banner457

canias4.0, müşterilerine Endüstri 4.0 yolculuğunda eşlik ediyor

Yurtdışındaki faaliyetleri ve inovatif yazılım çözümleri ile büyük başarı elde eden IAS, çalışmalarına 2021 yılında da devam ediyor. IAS Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Hakan Karabiber, “Sunduğumuz bütünsel yazılım çözümleri ile müşterilerimize dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 yolculuklarında rehberlik ediyoruz” diyor.

HABER 01.09.2021, 00:01 04.11.2021, 19:12
28701
canias4.0, müşterilerine Endüstri 4.0 yolculuğunda eşlik ediyor

Firmanızdan ve faaliyetlerinden bahseder misiniz?
IAS Holding, 1989 yılında kurumsal kaynak planlama çözümleri üreten bir yazılım firması olarak kuruldu. 1994 yılında İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde kendi teknolojimizi üretmeye başladık. 1997 yılında Türkiye’nin ilk TÜBITAK destekli, yüzde 100 yerli yazılım geliştirme platformu TROIA’yı piyasaya sürdük. Kurumsal kaynak planlama ürünümüz caniasERP’yi de TROIA platformunda geliştirerek hizmete sunduk. Firmamız, her zaman kendi teknolojisini üretmeyi ve dijital dönüşüm sürecine öncülük etmeyi vizyon edindi. Kurulduğu günden beri çalışmalarımızı hep geleceği planlayarak gerçekleştirdik. Gelecekte yapacağımız çalışmaların altyapısını oluşturmak için 2019’un başında kendi veri tabanımız IAS Database’i (iasDB) de müşterilerimizin hizmetine sunduk. Bugün geldiğimiz noktada, artık yalnızca bir ERP üreticisi değiliz! Müşterilerimizin Endüstri 4.0 yolculuğunda ihtiyaç duydukları tüm teknolojileri tek bir yazılım ile hizmete sunan, global bir teknoloji firmasına dönüştük. canias4.0 çatısı altında, kurumsal kaynak planlama çözümümüz caniasERP’nin yanı sıra IoT, big data, AI (yapay zeka), cloud çözümleri, kendi veritabanımız iasDB, iş zekası çözümümüz caniasIQ ve e-Devlet entegrasyonları başta olmak üzere pek çok inovatif ürünü hizmete sunuyoruz. Teknolojik çözümlerimizle birlikte sunduğumuz danışmanlık ve eğitim hizmetleri ile de müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. Türkiye’de, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ürün ve hizmetlerimizi dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz.

Yurtdışında hangi ülkede/ülkelerde yatırımlarınız bulunuyor? Global arenadaki çalışmalarınızı özetleyebilir misiniz?
Dünya’da 1000’den fazla müşteri, 30 binden fazla kullanıcı ve 50’den fazla iş ortağıyla 31 ülkede 16 dilde hizmet veriyoruz. Almanya, Türkiye, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan toplam 12 ofisimiz ve dünyanın dört bir yanındaki iş ortaklarımız ile global arenada operasyonlarımızı başarı ile sürdürüyoruz. Kullanıcılarımıza daha kaliteli hizmet vermek amacıyla tüm dünyada çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyor, partner ağımızı da globaldeki ofis ve çalışan sayılarımızı da her geçen gün arttırıyoruz.

Hangi sektörlerde hangi hizmet veya ürünlerle faaliyette bulunuyorsunuz?
Tek bir sektörden söz edemeyiz. Hem üretim sanayisinde hem de hizmet alanında hemen her sektörden müşterimiz bulunuyor. IAS, sektör bağımsız olarak teknolojik çözümler sunan bir firma. Ürünlerimizi her zaman esnek, özelleştirilebilir, geliştirilebilir, kolay entegre edilebilir ve kullanıcı dostu olarak geliştiriyoruz. Bu konuda en büyük avantajımız ise; kendi yazılım geliştirme platformumuz olan TROIA’ya ve kendi veritabanımız olan iasDB’ye sahip olmamız. Bu yola çıktığımızda ana hedefimiz buydu; müşterilerimizin ihtiyaçlarını en ince detayına göre analiz ediyor, gerekli olan geliştirmeleri onların iş süreçlerine göre hızlı şekilde adapte edebiliyoruz. ERP çözümümüz caniasERP’nin birbiri ile tam entegre çalışan standart modülleri üzerinde özelleştirme yapmak, TROIA Platformu sayesinde çok kolay. Üstelik geliştirme sürecinde de müşterilerimizi özgür bırakıyoruz. Özelleştirme talepleri IAS’nin alanında uzman danışmanları tarafından gerçekleştirilebileceği gibi, müşterilerine açık kaynak kodu ile sunulan TROIA sayesinde firmalar kendi IT ekiplerini oluşturarak diledikleri geliştirmeleri proaktif şekilde kendileri de gerçekleştirebilir. Ürün ve hizmetlerimizi, 30 yılı aşkın tecrübemiz ve müşterilerimizden gelen geri bildirimler ve talepler doğrultusunda her gün yenilemeye ve iyileştirmeye devam ediyoruz. Müşterilerimizi ‘geleceğe hazırlamak’ için her zaman ileriye dönük projelere imza attığımızı söyleyebilirim. Endüstri 4.0 vizyonuyla çıktığımız bu yolda, caniasERP, IoT, big data, cloud, AI, iasDB, canias IQ, web client, e-Devlet uygulaması entegrasyonları gibi pek çok ürünümüz ve bunun yanı sıra danışmanlık ve eğitim hizmetlerimizle müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına yanıt veriyor, dijital dönüşüm yolculuğunda onlara rehberlik ediyoruz.

Kaç ayrı ulustan çalışanı istihdam ediyorsunuz? Global istihdamınızın sayısı ne kadar, toplam istihdamınızın yüzde kaçını oluşturuyor?
Daha önce de bahsettiğim gibi IAS, çok uluslu, global bir firma. Ar-Ge merkezimiz İstanbul’da ve ürünlerimiz Türk mühendisler tarafından üretilip Türkiye’den dünyaya ihraç ediliyor. Ancak Almanya, İsviçre, Hindistan, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan ofislerimizde hemen hemen her ulustan çalışanı istihdam ediyoruz. Global çalışanlarımız, toplam istihdamımızın yüzde 40’ını oluşturuyor. Globaldeki ofislerimiz, çoğunlukla satış ve danışmanlık hizmetlerine odaklanmış durumda. Bu ofislerimiz ve dünyanın dört bir yanında bulunan iş ortaklarımız sayesinde ürünlerimizi başarı ile ihraç ediyor, projelerimizi başarı ile sürdürüyoruz.

2021-2022’de özellikle hangi konulara yoğunlaşmayı planlıyorsunuz?
Endüstri 4.0 ile birlikte sık sık gündeme gelen IoT, makine öğrenmesi, big data gibi konulara yoğunlaşmış durumdayız. Aslında bakarsanız, bunlar yıllardır üzerine çalıştığımız konular. 2021 yılında çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başlayacağımıza inanıyoruz. 2020 yılı içerisinde, pandemiye rağmen, özellikle IoT konusunda çok başarılı projelere imza attık. 2021 yılında bu projelerin kapsamını ve sayısını önemli oranda arttıracağız. Diğer yandan iasDB’yi geliştirirken ana hedeflerimizden biri yapay zeka, makine öğrenmesi, big data gibi alanlardaki çalışmalarımızda hareket özgürlüğüne sahip olmaktı. Bunun avantajını şimdiden kullanmaya başladık bile. İlerleyen dönemlerde bu alanlardaki projelerimizi de sık sık duyacaksınız.

2021-2022 yılı ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir? Globalde hedefiniz nedir, yeni yatırımlarınız olacak mı?
Hem globaldeki ofislerimizde hem de iş ortaklarımız ile başlattığımız projelerimizde etkinlik alanımızı arttırmayı hedefliyoruz. Bu yıl, özellikle Güney Kore pazarındaki operasyonlarımıza ağırlık verdik. Burada iş ortağımızla birlikte çalıştığımız önemli projelerimiz var. 2021’de bu projelerin de kapsamının büyüyeceğini düşünüyoruz. Büyük, global bir otomobil üreticisiyle beraber birçok otomobil yan sanayi firmasının yurtdışı üretim merkezleri 2021 yılında hedefimizde olacak. Diğer odak ülkelerimizden biri de Almanya. Orada üç ofisimizle faaliyetteyiz ve çalışmalarımız da hızla devam edecek. Diğer yandan, daha önce söz ettiğim gibi, İngiltere bu yıl bizim için önemli ülkelerden biri. 2020 sonunda burada yeni bir iş ortağı daha edindik. Özellikle üretim sektöründe ERP açısından büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz ve çalışmalarımızı arttıracağız. Bunların yanı sıra Litvanya, Pakistan, İspanya ve Fransa da odağımızdaki ülkeler arasında.

Yorumlar (0)