banner565

banner472

banner458

banner457

Çin ile batarya yatırımları görüşüldü

Bakan Kacır, Çin’in başkenti Pekin’de Çinli mevkidaşları Bilim ve Teknoloji Bakanı Yin Hejun ile Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong ile bir araya geldi. Bakan Kacır, görüşmelerde elektrikli araçlar ve batarya yatırımları başta olmak üzere ikili işbirliklerini ele aldıklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarla hem elektrikli araç hem batarya alanında Türkiye’yi üretim üssü haline getirmek istiyoruz” dedi.

HABER 01.01.2024, 00:01 22.01.2024, 09:28
16084
Çin ile batarya yatırımları görüşüldü

Bakan Kacır; Çin’in Zhenjiang kentinde bulunan batarya üreticisi Farasis Energy’yi ziyaret etti. Togg ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri’nin Gemlik’te kurulacağını hatırlatan Bakan Kacır; “Farasis’ten ve Togg’dan Siro yatırımını en hızlı şekilde hayata geçirmelerini bekliyoruz. Böylelikle hem Türkiye’nin mobilite sektörüne hem de enerji üretim sektörüne önemli bir katkı sunmuş olacaklar. Arzumuz; Farasis gibi pek çok yatırımcının önümüzdeki dönemde Türkiye’yi tercih etmesi ve böylelikle Türkiye’de hızla batarya üretim kapasitemizi çok daha ileri bir düzeye çıkarmak” açıklamasını yaptı.
Bakan Kacır, Türkiye’de önümüzdeki dönemde her yıl yaklaşık 5 Gigavat ilave rüzgar ve güneş kapasitesi oluşturmayı hedeflediklerini anlattı.

Yorumlar (0)