banner565

banner472

banner458

banner457

CIO’ların gözü ‘Bulut’ta

Günümüzde teknoloji öngörülemeyen bir hızla gelişiyor ve dijitalleşme yaşamın her alanına yayılıyor. Şirketler, bu yeni dünyada ayakta kalabilmek ve işlerini daha verimli yönetebilmek için bulut çözümlerine yöneliyor.

HABER 01.04.2021, 00:00 28.04.2021, 10:09
22645
CIO’ların gözü ‘Bulut’ta

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP’nin uluslararası araştırma şirketi IDC iş birliği ile gerçekleştirdiği “Türkiye’de CIO Perspektifi” araştırmasına göre, BT yöneticilerinin yüzde 72’si, sunduğu çeviklik, hız ve esneklik için bulut teknolojilerini tercih ediyor.

Hızla gelişen ve değişen dünyada şirketler, artık manuel işleyen eski sistem ve uygulamalarıyla çağa ayak uyduramıyor. Daha esnek olabilmek, çeviklik ve hız kazanmak için yapay zekâ destekli yazılımlara ve bulut çözümlerine ihtiyaç duyuyorlar. Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP’nin iş birliğinde uluslararası araştırma şirketi IDC tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’de CIO Perspektifi” araştırması, kurumsal uygulamalarda bulut kullanımı ile ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor.

Ekim-Kasım 2020 tarihlerini kapsayan ve Türkiye’nin üst düzey Bilgi Teknolojileri yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, CIO’ların yüzde 64’ü daha iyi ölçeklenebilir bir ortam ihtiyacı, yüzde 63’ü ise daha fazla esneklik sağlaması nedeniyle kurum verilerini bulutta tutuyor veya bulutu değerlendiriyor.

Büyük veri ve analitik ilk sırada
Araştırmaya katılan CIO’ların yüzde 57’si 2021 yılında dijital dönüşüm planları çerçevesinde büyük veri ve analitik konularına öncelik vermeyi planlarken, yüzde 47’si endüstriye özel uygulamalara, yüzde 37’si de nesnelerin internetine öncelik vereceğini belirtiyor. Araştırmada katılımcıların yüzde 81 ile büyük çoğunluğu Kovid-19 nedeniyle ortaya çıkan zorluklarla mücadele için en çok operasyonlarını optimize ederek verimliliği artırmaya ve maliyetleri düşürmeye odaklandıklarını ifade ediyor.

Verimlilik, hız ve çeviklik
Kurumları bulut teknolojilerini ve hizmetlerini kullanmaya yönlendiren tetikleyici faktörler arasında ise ilk sırada yüzde 72 ile BT departmanlarından daha fazla çeviklik ve hız beklenmesi yer alıyor. Altyapılarını modernize etmek ve platformlarını yeniden yapılandırmak istedikleri için bulut servislerine geçenlerin oranı ise yüzde 39.

Bulut’ta ‘Kullandıkça Öde’
SAP Türkiye Bulut Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal, “Rekabetin arttığı ve değişen koşullara hızla adapte olmanın adeta bir zorunluluk haline geldiği bir dönemden geçiyoruz. Bulut, sağladığı altyapı ve ‘Kullandıkça Öde’, ‘Kapasiteyi Ölçekle’ gibi özellikleri ile bu hıza cevap verebilecek tek platform. IDC ile gerçekleştirdiğimiz son araştırmamız da bulut teknolojilerinin artık şirketlerin ihtiyaç listesinde ilk sırada yer aldığını çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Dijitalleşmenin tetikleyici faktörleri arasında operasyonel mükemmellik, daha iyi rekabet edebilmek ve daha kârlı olabilmek var. Bunları en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirebilmek için bulut teknolojilerinin sunduğu yetkinliklerin başka bir alternatifi bulunmuyor. SAP olarak biz de ‘İnsan Kaynakları’, ‘Müşteri İlişkileri’, ‘Dijital Tedarik Zinciri’ ve son dönemde önemi artan ‘Deneyim Yönetimi’ ile birlikte tüm ürün ailemizde bulut teknolojilerinin hız ve çevikliğini sunarak müşterilerimizin dijital dönüşümlerini kolaylaştırıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)