banner565

banner472

banner458

banner457

Dünyada 20 ülkeye ihracat yapan süt ve süt ürünleri devi; Teksüt

Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi kuruluşu arasında 467. sırada olan Teksüt, büyümesini sürdürüyor.

HABER 01.04.2019, 08:51 26.04.2019, 09:11
11591
Dünyada 20 ülkeye ihracat yapan süt ve süt ürünleri devi; Teksüt

Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, 2019 yılında 15 milyon TL’lik yatırım hedeflediklerini açıklıyor. Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firmalarından Teksüt, büyümesini adım adım sürdürüyor. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl yayınlanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-İSO 500 sıralamasında 467. sırada yer alan Teksüt, süt ve süt ürünleri kuruluşları arasında da listede ilk 5 firma arasında.
Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, 2019 yılında 15 milyon TL’lik yatırım hedeflediklerini söylüyor: “Öncelikle UHT Süt süzme peynir ve üçgen peynir için kapasite artırımına yönelik makine alımları planlıyoruz. 2019 için büyüme hedefimizi yüzde 20 olarak belirledik.”
Arda Aksaray, 2018’de yüzde 18 büyüdüklerini ve 462 milyon TL’lik ciroya ulaştıklarını, satış-pazarlama, dağıtım ağı, ekipman-makine, Ar-Ge ve ürün geliştirmeye yönelik yaklaşık 13 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini anlatıyor: “Yoğurt, ayran, labne, çubuk peynir, lor, süzme peynir, üçgen peynir gibi ürünlerde yeni veya kapasite arttırıcı revizyon yatırımları yaptık. Makine, ekipman ve teknolojik yatırımlarla birlikte iş sahası ve üretim kapasitelerimizi artırdık. Yakın zamanda muzlu, çilekli ve kakaolu olmak üzere meyveli süt ve ev tipi 2 kiloluk yoğurt üretimine başlamayı planlıyoruz.”
Arda Aksaray, 2018 yılında ihracat yapılan ülke sayısını da 14’ten 20’ye çıkardıklarını aktarıyor: “Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Kosova, Tayvan, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Somali, Gürcistan, Özbekistan, Filistin, İsrail, Umman, Malezya ve Güney Kore’ye ihracat yapıyoruz. 2019’da Afrika ve Uzak Doğu pazarına ihracatı artırmayı ve ihracat yapılan ülke sayısını 25’e çıkarmayı hedefliyoruz.”
Rakamlarla Teksüt: Arda Aksaray, şu bilgileri paylaşıyor: Teksüt, günde 600, ayda 18 bin ton süt işliyor. 8 kategoride toplam 40’ı aşkın ürün sunuyor. Toplam 580 personele sahip Teksüt, 20 bayi ile tüm Türkiye’ye hizmet veriyor. Teksüt’ün 1956’da Balıkesir’in Gönen ilçesinde beyaz peynir ile başlayan süt ve süt ürünleri serüveni; UHT süt, kaşar peyniri, krem peynir, tereyağı, sürülebilir beyaz peynir, süzme peynir, labne, kaymak, yoğurt ve ayranın yanı sıra Mihaliç, Çeçil, Dil, Çerkez, Otlu, Urfa, Örgü, Üçgen, Misket, Çubuk gibi yöresel peynirlerin üretimiyle devam ediyor. Teksüt, ürünlerini süt endüstrisinde uygulanan en yeni teknolojilerle dünya standartlarına uygun şekilde güvenilir, hijyenik ve sağlıklı şekilde üretiyor ve dağıtıyor. Teksüt, üretimini ISO9001 Kalite Yönetim Sistemi, FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, BRC Food ve Helal Gıda gibi yönetim sistemleri ve sertifikaları ile gerçekleştiriyor.”
Arda Aksaray’ın verdiği bilgilere göre; kültürlü beyaz peynir yerine yeni trend; süzme beyaz peynir. Türkiye’de raflarda bulunan ambalajlı süt ve süt ürünlerinin hepsinin çok kaliteli olduğuna dikkat çeken Aksaray, Teksüt olarak üründe kaliteye ve hijyene büyük önem verdiklerini vurguluyor.

Yorumlar (0)