banner565

banner472

banner458

banner457

Enspire Kreatif Enerji Çözümleri enerji giderlerinde tasarruf imkanı sunuyor

Entek Elektrik tarafından hayata geçirilen Enspire Kreatif Enerji Çözümleri, sanayi kuruluşları ve ticari binalarda, enerji tüketimlerinde dönüşüm getirecek, enerji verimliliği ve yerinde enerji üretimi projelerini hayata geçiriyor. Entek Elektrik Genel Müdürü Bilal Tuğrul Kaya, Enspire’nin, yatırımcıya enerji giderlerinde değişen oranlarda tasarruf imkanı sunduğunu belirtiyor.

HABER 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:46
29099
Enspire Kreatif Enerji Çözümleri enerji giderlerinde tasarruf imkanı sunuyor

Koç Topluluğu Enerji Grubu şirketi Entek Elektrik tarafından 2020’de kurulan Enspire Kreatif Enerji Çözümleri, sanayi kuruluşları ve ticari binalarda, enerji tüketimlerinde dönüşüm getirecek, enerji verimliliği ve yerinde enerji üretimi projelerini hayata geçiriyor.
Enspire ile elektrik veya doğalgaz fark etmeksizin tüm enerji kaynaklarında hem enerji verimliliği, hem de karbonsuz ekonomiye yönelik çıktılar ürettiklerini söyleyen Entek Elektrik Genel Müdürü Bilal Tuğrul Kaya, “Temiz enerji kullanımını Türkiye’de tabana yayma hedefiyle yola çıkan ilk şirketlerden biri olarak yatırımcıya enerji giderlerinde değişen oranlarda tasarruf etme imkanı oluşturuyor. Bunu yaparken de performansın mesleki sorumluluğu, tasarrufun garantilenmesi, kaynak ve tarifeden doğacak risklerin azaltılması gibi önemli risklere tek elden çözüm sunuyoruz” diye konuşuyor.
Gelecek nesillere yeşil, sağlıklı ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına bugünden geçmek gerektiğinin altını çizen Kaya, bu kapsamda Enspire olarak tamamen sürdürülebilir üretim anlayışıyla binaların çevreci bir hale gelmesine yönelik çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtiyor. Enspire’da ürettikleri çözümlerin, dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine karşı karbonsuz bir dünya yönüne doğru taşıyacaklarını inandıklarını söyleyen Kaya, öte yandan, ESCO modelini kestirimci bakım, ölçme ve doğrulama yaklaşımlarıyla geliştirerek, daha temiz bir dünyaya ulaşma yolunda önemli adımlar attıklarını vurguluyor.
Son dönemde dünyada yaşanan enerji krizinin yeşil enerjiye geçişini geciktirse de 2023’te yenilenebilir enerjiye olan talebin artacağı öngörüsünde bulunduklarını ifade eden Kaya şöyle konuşuyor: “Fosil yakıtlara kıyasla çok daha parlak bir görünüm sunan güneş ve rüzgar enerjisi alternatiflerinin tüm enerji sektörü için 2023 boyunca güçlü fırsatlar barındırmasını bekliyoruz. Öte yandan, Paris İklim Anlaşması ile karbonsuz ekonomi Türkiye’nin gündeminde daha çok yer bulacaktır. COP26’da (26’ncı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı) ülkelerin sunduğu hedefler ile küresel sıcaklık artışını artık 1.5 derecenin altında tutmanın mümkün olmadığı, yine de 1.8 derecenin sağlanabileceği ortaya koyuldu. Bu ancak ve ancak küresel çapta bir kararlılık ile mümkün olabilecek. 2023’te tüm paydaşların ortak hareket etmeleri ile verimlilik yatırımları Türkiye’nin taahhüdünü destekleyecektir.”
Türkiye’den kaynaklanan karbon emisyonlarının yüzde 70’inin enerjiden geldiğini söyleyen Kaya, enerji sektörü olarak sürdürülebilirlik çalışmalarında kaçınılmaz bir sorumluluğa sahip olduklarını aktarıyor.
Türkiye’nin bir yandan hedeflerini bu sorumlulukla belirlemeye çalışırken diğer yandan da arz güvenliğini sağlamak zorunda olduğuna değinen Kaya, “Bunlar kimi hallerde birbiriyle çelişkili görünse de yatırımların bugüne değil yarına yönelik yapılması anlayışı bırakılmamalı, yani tamamıyla temiz enerji yolunda kararlılıkla ilerlenmelidir” diyor. 

Yorumlar (0)