banner565

banner472

banner458

banner457

EUROTEC’TEN YEŞİL ÇÖZÜMLER

“Yeşil dönüşüm, yalnızca birlik olunursa başarılabilecek bir hedeftir” diyen eurotec®, sürdürülebilirlik konusunda üzerine düşen görevi yaparak biyo bazlı ve biyobozunur (% 100 ve kısmi biyobozunur) ürünler ile geri dönüştürülmüş malzeme çözümlerini oluşturdu.

HABER 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:47
28796
EUROTEC’TEN YEŞİL ÇÖZÜMLER

Eurotec’in, biyo bazlı malzeme portföyü; tarımsal bazlı (kastor yağı vb.) malzemelerden kimyasal proses işlemleri ile biyo poliamidlere dönüştürülen PA5.6, PA5.10, PA11, PA6.10 PA10.10 ve PA10.12 ürünleri kapsıyor. Biyo bazlı ürünler malzeme ve takviye tipine bağlı olarak yüzde 100 veya kısmen biyo bazlı ürünler olarak Tecomidbio ürün portföyünde yer alıyor.  eurotec®, biyo bazlı ürün grubunda cam elyaflı ve geri dönüştürülmüş karbon elyaflı biyo poliamidler ile birlikte % 100 sürdürülebilir malzeme çözümü sunuyor. Bu malzeme otomotiv ve beyaz eşya uygulamalarında kullanılan PA6 ve PA66’nın yerine sürdürülebilir malzeme çözümü sağlamak üzere geliştirildi. Biyo bazlı (Ağaç Lifi / Ahşap Tozu, Sak (Gövde) Lifleri ve Yaprak Lifleri) ve organik atık (tüketici ve tarımsal atıklar) dolgu ve takviye malzemeleri ile petrol bazlı PP, ABS, PE polimerlerin kompaund edilmesiyle oluşturulan kısmi biyo içerikli Tecolenbio ve Tecotekbio ürün grupları ev aletleri, mobilya ve tek kullanımlık çatal kaşık uygulamalarında kullanılıyor.

Doğal ve çevreye uyumlu yapı
Biyobozunur malzemelerin kullanımı; çevreye zarar vermeden atık veya kompost (gübre) olabilmeleri ve biyobozunur özellikleri sayesinde atık tüketiminde azalma, kaynakların etkin kullanımı, daha düşük karbon ayak izi, yenilenebilir kaynakların kullanımı gibi birçok avantaj sunuyor. Tecobio® ürün portföyü; % 100 biyobozunur ürün grupları PLA, PBS, TPS, PBAT ve bu polimerlerin karışımları ile takviye edilmiş doğal veya sentetik takviye ve katkı malzemelerinden oluşuyor. Tecobio® PL30 WR30 NL (Yüzde 30 ahşap dolgulu PLA); kalem gövdesi, diş fırçası, çatal bıçak takımı, bardaklar için kullanılabilir ve ayrıca 3D baskı uygulamaları için uygundur.

Güvenilir ve izlenebilir malzeme
eurotec® uzun yıllardır sahip olduğu tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde geliştirilen Tecomideco, üstün özelliklere sahip endüstriyel iplik artıklarından üretilen çevreci ve sürdürülebilir Poliamid Kompaundların ticari adıdır. Mükemmel dengelenmiş özellikleri sayesinde Tecomideco ürünleri “otomotiv, elektrik ve elektronik, spor ve eğlence, endüstriyel uygulamalar, ev aletleri” gibi çok çeşitli endüstriler için uygundur. %60’a kadar cam veya karbon elyaf takviyeli, alev geciktiricili ve darbe dayanımlı Tecomideco NB ve Tecomideco NA gibi ürünler de mevcuttur.

Tüketici şişe atıkları geri dönüştürülüyor
Tecotekeco, Tecopeteco ve Tecodureco, sırasıyla; tüketici şişe atıklarından üretilen Teknik Geri Dönüştürülmüş PC, PBT karışımları ve geri dönüştürülmüş PET ve kompaundların ticari adıdır. Mükemmel özellik dengesi nedeniyle Tecotekeco ürünleri, otomotiv ve ulaşım, elektrik/elektronik, ev aletleri, spor ve eğlence, güvenlik ekipmanları, mobilya endüstrileri gibi çok çeşitli endüstriler için uygundur. Tecoleneco, endüstriyel kova, kap ve kasa atıklarından üretilen geri dönüştürülmüş PP kompaundların ticari adıdır. Mükemmel özellik dengesi sayesinde Tecoleneco ürünleri, otomotiv, ev aletleri ve mobilya endüstrileri gibi çeşitli endüstriler için uygundur.

Yorumlar (0)