banner565

banner472

banner458

banner457

Fabrikalara Üretkenlik ve Verimlilik Sağlayan Teknoloji

Tüm sektörlerde Sanayi 4.0 ile başlayan otomasyona geçiş süreci, fabrikalarda iletişim ihtiyaçlarını değiştirdi. Endüstrilerde hızlı ve kaliteli üretimin anahtarını sunan otomasyon süreci, üretim hatlarında güvenli ve hızlı haberleşmeyi zorunluluk haline getirdi. Endüstriyel haberleşme alanındaki çalışmalarını sürdüren CLPA (CC-Link Partner Association) ise geliştirdiği CC-Link IE TSN ile günümüzün esnek ve güvenilir haberleşme ihtiyacını karşılamaya katkı sağlıyor.

HABER 01.02.2024, 00:01 23.02.2024, 09:23
16683
Fabrikalara Üretkenlik ve Verimlilik Sağlayan Teknoloji

Tüm endüstrileri kuşatan dijital dönüşüm, fabrikaların yeni nesil teknolojilerle uçtan uca yeniden yapılanmasını beraberinde getirdi. Güçlü networkler sayesinde üretimin her aşamasının tek noktadan yönetilebildiği, akıllı fabrikaların üretimde baş rolü aldığı endüstri çağında, güvenli haberleşme ve sürdürülebilir verimlilik anahtar görevi görüyor. Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association) ise geliştirdiği CC-Link IE TSN ile performans, üretkenlik ve verimliliğe cevap bulmak için çalışıyor.

“Üretimde şeffaflığı ve üretkenliği üst seviyeye taşımayı amaçlıyoruz”
Sanayiden üretime kadar hayatın her katmanında karşımıza çıkan dijital dönüşümde endüstriyel ağların belirleyici bir güce sahip olduğunu ifade eden CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, “Sanayide yaşanan değişikliklere kolay uyum sağlayabilen esnek üretim hatlarının oluşması için Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojisi olmazsa olmaz. Üreticilerin Sanayi 4.0 uygulamalarının ihtiyaç duyduğu yüksek hızlı ve güvenilir bir endüstriyel haberleşmeden yararlanabilmesi için TSN yatırımı yapması gerekiyor. Bu noktada CLPA olarak performans ve işlevselliği üst seviyeye taşımayı amaçlayan CC-Link IE TSN teknolojimizle dünyanın dört bir yanındaki üreticilerin yanında yer alıyoruz. Bu teknolojimiz sayesinde şirketler, proses şeffaflığı ve üretkenliklerini daha üst düzeylere taşıma fırsatı elde ediyor” dedi.

10 kat hızlı haberleşme ile global rekabet gücü
CC-Link IE TSN’nin hızı, güvenliği, yüksek bant genişliği ile işletmelerin süreçlerinin optimize edilerek iyileştirilmesine ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunduğunu söyleyen Şenol, “Saniyede 100megabitile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden tam 10 kata kadar daha hızlı sonuç sunan bu teknoloji, üretimde kayda değer artış sağlarken üretim hattının durmasından kaynaklanan maliyetlerden kaçınılmasını da mümkün kılıyor. Sürücü kontrol performansını üst düzeye çıkaran CC-Link IE TSN, doğrudan üretim süresini kısaltarak şirketlere aynı sürede daha fazla üretim yapma imkânı sağlıyor” diye konuştu.
Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketler, CC-Link IE TSN hakkında detaylı bilgi almak için https://eu.cc-link.org/tr/clpa/members web sitesi üzerinden CLPA Türkiye temsilciliğiyle iletişime geçebiliyor.

Yorumlar (0)