banner565

banner472

banner458

banner457

Gebze Ticaret Odası’ndan Türkiye’de bir ilk: Gebze Ticaret Odası Kariyer Portalı

Gebze Ticaret Odası (GTO), Türkiye’de bir ilke daha imza atarak Gebze Ticaret Odası Kariyer Portalı’nı (www.gtokariyer.com) hayata geçirdi. Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Bölge’nin insan kaynakları ihtiyaçlarını doğru ve hızlı karşılamak amacıyla, GTO Kariyer Portalı’nı işverenlerle iş arayanların buluşma noktası olarak tasarladıklarını söylüyor.

HABER 01.02.2024, 00:01 23.02.2024, 09:23
16688
Gebze Ticaret Odası’ndan Türkiye’de bir ilk: Gebze Ticaret Odası Kariyer Portalı

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, GTO’nun Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, Gebze Ticaret Odası Kariyer Portalı’nı (www.gtokariyer.com) hayata geçirdiğini bir lansmanla açıkladı. GTO Üyeleri’ne tamamen ücretsiz hizmet veren Portal ile işverenlerin insan kaynakları ihtiyaçlarının doğru ve hızlı karşılanması hedeflenirken; iş arayanlar da Portal’da iş ilanlarına başvurabiliyor.
Abdurrahman Aslantaş, GTO Kariyer Portalı’nı işverenlerle iş arayanların buluşma noktası olarak tasarladıklarını anlatıyor: “Her zamanki gibi Türkiye’de ilkleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. GTO Kariyer Portalı’nı kendi personelimizle hazırladık ve ilk defa kamuoyuyla paylaştık. 25 bine yakın GTO Üyemiz’e tamamen ücretsiz hizmet veriyoruz. İşverenler, Portal içerisindeki arama motoruyla kayıtlı aktif özgeçmişlerde arama yapabilir, aradıkları çalışanlara hızlı ve doğru şekilde ulaşabilirler. Sadece Gebze’den değil, Türkiye’nin her yerinden iş arayanlar, Portalı’mızdaki kolay özgeçmiş hazırlama ekranımız sayesinde hızla özgeçmişlerini hazırlayarak iş ilanlarına başvurabilirler.”
Mesleki eğitime özel yeni proje: Aslantaş, asli görevlerinin GTO Üyeleri’nin ticaretlerini kolaylaştırmak, üretimlerini arttırmak, sıkıntılarını gidermek ve ürettiklerini ihraç etme konusunda canla başla çalışırken diğer taraftan sosyal sorumluluk projelerine devam etmek olduğunu belirtiyor: “GTO Üyelerimizin en büyük ve birinci problemi olan; özellikle mavi yaka sıkıntısının çözümü için biz de elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyacağız. Gebze sınırları içerisinde 10 OSB (Organize Sanayi Bölgesi) var, bunun Türkiye’de örneği yok. Bölgemize Meslek Lisesi Atölyesi, Çıraklık Okulu veya Mesleki Eğitim Merkezi konusunda Yönetim Kurulumuz ilgili Meslek Komitelerimizden bir komisyon kurarak Sanayi İl Müdürümüz, OSB’lerimiz, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) ve Belediyemizle koordineli olarak işe başlayacağız. Projemizle, vasıfsız çalışanları eğitip, sertifikalandırarak iş hayatına katmak istiyoruz.”
GTO, ihracatçının yanında: Aslantaş, GTO olarak hayata geçirdikleri diğer ilkleri de paylaşıyor: “İlçe Odaları arasında K Belgesi alan Odalardan bir taneyiz. Meclis ve Meslek Komitelerimizin katılımıyla Oda tarihimizin en kalabalık yurt dışı ticari gezisini Azerbaycan’a yaptık ve yeni ihracat hedeflerimize adım adım yürüyoruz. Şu ana kadar net 3 adet ticari faaliyet ve 10’dan fazla teklif ve değerlendirildi. Azerbaycan, Rusya, İran, Özbekistan, İtalya, Katar, Yemen, Sudan, Benin, Macaristan heyetlerini ağırlayarak iş bağlantılarının yapılmasına vesile olduk. Devamında bir Afrika turu yapmayı düşünüyoruz, Benin ve Sudan’dan ısrarla davet ediyorlar, bir başka ülkeyi de düşüneceğiz.”
“Gebze il olmayı fazlasıyla hak ediyor”: Aslantaş, dijital dönüşüm, markalaşma, patent alma, Yeşil Mutabakat, KOSGEB, Eximbank, TÜBİTAK, TEYDEB ve ihracat destekleri, inovasyon, yapay zeka gibi birçok konuda eğitim, seminer, konferans ve bilgilendirme toplantıları düzenledikleri bilgisini veriyor: “42 meslek komitemizden biri olan Bilişim Komitemiz, yapay zeka konusunda çalışmalarını yürütüyor. Togg’umuzu Odamıza ve bölgemize kazandırdık. Genç ve Kadın Girişimciler Meclislerini oluşturarak, iş hayatına etkin katılımlarını sağladık ve destekledik. Yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek depremin sanayiye etkisi konulu konferansla; Yer Bilimcisi Prof.Dr. Naci Görür’ü bölgenin yöneticileri ve halkıyla buluşturduk. 365 Oda ve Borsa arasında ilçemizin il olması konusunda destek isteyen ilk ve tek Oda olduk. Gebze il olmayı fazlasıyla hak ediyor. Darıca Hizmet Kompleksimizi faal hale getirmeye başladık. GTO Başkanı olarak TOBB Ticaret Odaları Konseyi’ne seçildim ve İKV Denetim Kurulu Asil Üye olarak görevlendirildim."

Yorumlar (0)