banner565

banner472

banner458

banner457

Fornax Software, FireBee SCADA ile güçlü bir alt yapı oluşturuyor

Mekanikten otomasyona, mühendislikten yazılıma kadar şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunan Fornax Software, kendi yazılımları olan FireBee SCADA ile güçlü bir alt yapı oluşturuyor. Fornax Software Yazılım Koordinatörü ve Kurucu Ortağı Emrah Küçükali, özelleştirilebilir web tabanlı arayüzler ve raporlama araçları ile toplanan verileri anlık ve geçmişe yönelik anlamlı hale getirdiklerinin altını çiziyor.

HABER 01.10.2022, 00:01 19.10.2022, 08:56
20775
Fornax Software, FireBee SCADA ile güçlü bir alt yapı oluşturuyor

Mekanikten otomasyona, mühendislikten yazılıma kadar sanayinin tüm ihtiyaçlarına bir bütün olarak cevap vermek felsefesiyle 2019’da kurulan Fornax Software, üretim takibi ve veri analitiği ile yazılım ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunuyor. Hizmet verdiği sektörler arasında demir-çelik ve alüminyum öne çıkarken, birçok fabrikada Endüstri 4.0 kapsamında dijital dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Fornax Software, gerektiğinde otomasyon revizyonlarıyla alt yapı geliştirmeleriyle komple ve firmaya özel çözümler sunuyor.
Sanayide üretimin kalbinin makine; makine ile yazılımın entegresinin ise otomasyon ve sensör teknolojileriyle olduğunu söyleyen Fornax Software Yazılım Koordinatörü ve Kurucu Ortağı Emrah Küçükali, “Bu sebepten Fornax sadece bir yazılım firması olarak değil, yazılım için gerekli veriyi üretecek otomasyon ve mühendislik hizmetlerinde de yetkinliği hedef almıştır” diyor.
Küçükali, günümüzde üretim verimliliği ve  kalite artırımının, sürdürülebilirliğe tam hâkim olmak ve tıkanan noktaları doğru tespit etmekle mümkün olacağını vurguluyor: “Bu hakimiyeti kurmak için teknoloji yeterli seviyeye ulaşmış ve ucuzlamıştır. Ölçemediğiniz ve kayıt altına almadığınız şeyi kontrol etmeniz mümkün değildir. Bu motivasyon ile önce veri toplamaya odaklanıyoruz ve müşterilerimizi bu konuda yönlendiriyoruz.”

Hedefe yönelik çalışma
İçinde bulunduğumuz yüzyılın verinin ne kadar değerli olduğunu da defalarca ispatladığını kaydeden Küçükali, “Bu da verimize sahip çıkmayı ve anlamlı hale getirmeyi göstermektedir. Bugün verisini toplayan firmalar geleceğin yapay zekâ ile donatılmış karanlık fabrikalara dönüşecek aday firmalarıdır. Sunduğumuz yazılım altyapısı ve tecrübemizle Fornax olarak bu hedeflere müşterilerimizle birlikte adımlar atıyoruz” diye konuşuyor.
Fornax Software’nin geliştirdiği veri toplama yazılımı FireBee SCADA ile güçlü bir alt yapı oluşturduğunu aktaran Küçükali, müşteriye özelleştirilebilir web tabanlı arayüzler ve raporlama araçları ile toplanan verileri anlık ve geçmişe yönelik anlamlı hale getirdiklerini ifade ediyor.

Uzaktan yönetim ve destek konusunda yazılımsal alt yapılar üzerinde çalışıyor
Küçükali, Fornax’ın FireMES yazılımı ile tüm metrikleri (tezgâh ekipman verimliliği, üretkenlik, kalite oranı vb.) anlık olarak hem üretim tarafına hem yönetim tarafına servis ederek daha efektif üretim planı oluşturmaya yardımcı olduklarını söylüyor ve şirketin gelecek planlarını şöyle özetliyor: “Gelecek vizyonumuzda artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisinin sanayi üretiminde çok etkin kullanılmasını öngördüğümüz için bu konuda Ar-Ge çalışmalarımızı şirket kuruluşundan itibaren başlatıp titizlikle devam ettiriyoruz. Özellikle uzaktan yönetim ve destek konusunda yazılımsal alt yapılar üzerinde çalışmaktayız.”

Yorumlar (0)