banner565

banner472

banner458

banner457

Groupama Sigorta, 2021’de KOBİ sigortalarında büyümesini sürdürecek

Groupama Sigorta ve Groupama Hayat Genel Müdürü Philippe-Henri Burlisson, 2020’de KOBİ sigortalarında yakaladıkları büyüme trendini 2021’de de devam ettirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Burlisson, Groupama Sigorta’nın KOBİ sigortası paketlerinden birini seçen sigortalıların, özel destek hizmeti olan Groupama İş Yeri Yardım Hizmeti’nden de yararlandığını belirtti.

HABER 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:30
23274
Groupama Sigorta, 2021’de KOBİ sigortalarında büyümesini sürdürecek

Groupama Sigorta uluslararası arenada 11 ülkede faaliyet gösteriyor. Satın aldığı şirketlerle bağlantılı olarak, Türkiye’de neredeyse 100 yıllık bir mirasa sahip olan Groupama Sigorta, hayat dışı ve hayat, bireysel, ticari ve kurumsal sigorta dallarında 1500’ün üzerinde acentesi ile hizmet veriyor.
Groupama Sigorta ve Groupama Hayat Genel Müdürü Philippe-Henri Burlisson’a KOBİ sigortaları hakkında sorular sorduk.

KOBİ’lere özel ürün ve hizmetlerinizden kısaca bahseder misiniz? 2021 yılında KOBİ sigorta pazarında hedefleriniz nelerdir?
Ekonominin en dinamik yapı taşlarından KOBİ’leri ayrı bir kategoride değerlendiriyor ve onlara özel ürün ve hizmetler sunuyoruz. Bu sayede KOBİ’lere özel avantajlı fiyatlarla bu segmentteki müşterilerimizin memnuniyetini en üst seviyeye yükseltmeyi hedefliyoruz.
KOBİ ürünlerini, onların her türlü sigorta ihtiyacını karşılamaya yönelik teminatlar içerecek şekilde, paket poliçe olarak tasarlıyoruz. KOBİ’ye ait bina, makine, demirbaş, tesisat vb. tüm maddi değerlerine yangın ve doğal afet risklerine karşı teminat veriyoruz. KOBİ Paket Sigortası ile yangın, infilak riskleri, deprem, fırtına, dolu ve sel gibi doğal afetler, enkaz kaldırma, iş kazaları, üçüncü şahıs sorumluluk, ferdi kaza, hırsızlık, cam kırılması, makine kırılması gibi durumların yanı sıra, iş durması, kira kaybı, iş yeri değişikliği masrafları gibi geniş ek teminatlar sunuyoruz.
Bunun yanında bu tür risklerin oluşması durumunda eğer işletme üretime ara vermek zorunda kalırsa, ortaya çıkabilecek mali kayıpları ve kârdaki değişimi de teminat altına alıyoruz. İşletmelerdeki makine ve elektronik cihazların arızası ile işletmeye ait malların nakliyesi esnasında oluşabilecek riskler konusunda da KOBİ’lerimizin yanında oluyoruz. Yine bu kapsamda işletmenin faaliyeti sırasında oluşabilecek her türlü sorumluluk riski ve çalışanların yapabileceği iş kazaları vb. riskler de yer alıyor.
2020 yılında bu segmentte uzmanlaşmış acentelerimizin katılımı ile Süperkobi Acenteleri Kulübü’nü kurduk ve %59 oranında prim artışı elde ettik. 2020’de KOBİ sigortalarında yakaladığımız büyüme trendini 2021’de de devam ettirmeyi hedefliyoruz.

Sigorta teminatları dışında KOBİ’lere sağladığınız ek hizmetler var mı?
Öncelikle belirli faaliyet kolları için yaptığımız risk analizi hizmetimizle işletmelerde tehlike oluşturabilecek durumları tespit ediyor, bunların önceden engellenebilmesi için alınması gereken önlemleri sigortalılarımız ile paylaşıyoruz.
Ayrıca KOBİ sigortası paketlerinden birini seçen sigortalılar özel destek hizmetleri olan “Groupama İş Yeri Yardım Hizmeti”nden de yararlanıyorlar. Bu hizmet çilingir, su tesisatçısı vb. hizmetlerin yanında daha pek çok konuda destek hizmetlerine ulaşım kolaylığı getiriyor. İş yeri güvenliği, iş yerinde mahsur kalanların kurtarılması, tıbbi bilgi ve danışmanlık, iş yerine ambulans yollanması gibi kapsamlı asistan hizmetlerimizden KOBİ’ler 7/24 faydalanabiliyor.

KOBİ’lerin özel sigorta paketine sahip olmasının özellikle Pandemi döneminde önemi ve faydaları nelerdir?
Sigorta, risklere karşı alınan bir önlemdir; sigortacılık da bu risklerin yönetimi. Salgında KOBİ’ler aktif olarak iş yerlerinde çalışmasalar bile yangın, sel, doğal afet gibi birçok riskle karşı karşıya bulunuyorlar. Ticari geleceklerini korumak için sigorta, salgın döneminde de önemli bir araç olmayı sürdürüyor.

KOBİ’ler, KOBİ sigortası paketi satın alırken nelere dikkat etmeli?
KOBİ’ler sigorta poliçesinin şartlarını incelemeli, kendi iş alanları kapsamındaki risklerin poliçelerinde teminat olarak sunulup sunulmadığını kontrol etmeli. Her iş kolu farklı olduğu için beklentiler ve riskler de farklı olabiliyor. Dolayısıyla kendilerini anlayan sigorta şirketleriyle çalışmaları KOBİ’leri risklere karşı daha etkin bir biçimde koruyacaktır.

Yorumlar (0)