banner565

banner472

banner458

banner457

ICRON YKB ve CEO’su Gürer Ünal: Çocuklar bile tedarik zincirinde yaşanan bozulmayı hissediyor

“Son iki yılda yaşadığımız tedarik zinciri zorlukları, mikroçiplerden çocuk ürünlerine kadar büyük bir çeşitlilikte ürünün temininde kısıtlamalara sebep oldu. Özellikle 2021 yılına baktığımızda tedarik zinciri planlaması yazılımı kullanan şirketlerin yılı hedeflerini tutturarak kapattığını görüyoruz. Şimdiye kadar pek çok şirket, benzeri yazılım ürünlerine fiyatları, uygulama süreleri ve yazılımların gerektirdiği teknoloji yatırımları sebebiyle tereddütle bakıyordu. Biz, sunduğumuz ürün özellikleriyle fiyat, rakiplerden çok daha az zamanda kullanıma geçmesi ve ek donanım yatırımı gerektirmemesi konularıyla öne çıkıyor, ve her şirkete bu yazılımdan faydalanma kapısını ardına kadar açıyoruz.”

HABER 01.03.2022, 00:01 28.03.2022, 10:25
23924
ICRON YKB ve CEO’su Gürer Ünal: Çocuklar bile tedarik zincirinde yaşanan bozulmayı hissediyor

Mevcut ERP yatırımları geçmiş verilerle raporlar üretmemizi sağlasa da tedarik zinciri planlama yazılımları, organizasyonun her noktasında sonucunu önceden görerek doğru risk ve fırsat değerlendirme imkanı verirken, aynı zamanda optimum kararlar üretme yeteneği kazandırıyor. Bu durum, KOBİ’lerin erişebileceği tedarik zinciri planlama çözümünü sunmamızı zorunlu kıldı.
KOBİ’lerin tedarik zinciri planlama alanında yetenek olarak büyük şirketlerden daha azıyla yetinmesi gerekmiyor.
En yeni ürünümüz ICRON CCP-müşteri odaklı planlama-erişilebilirlik açısından benzersiz özelliklerle geliyor:
• Hiç bir ön yatırım gerektirmeyen
• Mevcut organizasyon ve veriler ile kısa sürede kullanıma alınabilen
• Büyümeye ve değişime ayak uydurabilen.

ICRON CCP talep planlama, stok yönetimi, üretim planlama, malzeme satın alma, ileri seviye çizelgeleme gibi tüm operasyonel süreçlerinizi  tek bir çözümde yönetmenizi ve optimize kararlar almanızı sağlar. Bu süreçlerde müşterilerimiz kendilerini asla yalnız hissetmezler. Birlikte belirlediğimiz yol haritasına göre süreçlerin gerektirdiği her türlü bilgi aktarımını müşterilerimiz ile paylaşarak ilerliyoruz. Bu doğrultuda daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edip demo talebinde bulunan şirketlere detaylı bir şekilde ICRON CCP’nin getirilerini anlatmak isteriz.
https://ccp.icrontech.com/


Tedarik zinciri planlaması konusunda çözüm üreten bir firma olarak mevcut pazar koşullarını nasıl görüyorsunuz?
Global belirsizlik ortamında tüketicilerin talepleri her gün daha sofistike bir hal almaktadır. Tedarik zincirlerinin her gün farklı problemlerle test edildiği bir ortamda, tedarik zinciri planlaması açısından değişen koşullarda hızlı ve verimli kararlar verilmesi öncelik kazanmış durumda. Bu, artık bir ihtiyaç olmaktan, sadece plan üretmekten öteye geçip, kurumlar için yaşamsal bir konu haline gelmiştir.
Kurumların mevcut dijitalleşme ve ERP yatırımları ile yapılanları kayıt altına alma gayreti verinin oluşturulabilmesi için çok önemliydi. Bu sayede geçmişi raporlama ve değerlendirme fırsatı ortaya çıktı. Kurumlar, bunun için büyük kaynaklar ayırdı. Bugün gelinen noktada oluşan bu büyük verinin nasıl fayda sağlayacağını bulma gayreti söz konusu.

ICRON bu bahsettiğiniz global belirsizlik ortamında nasıl bir fayda sağlıyor?
ERP ve dijitalleşme yatırımlarının gerçek geri dönüşü, bahsettiğimiz veri havuzunun ve dijital ortamda akan güncel verilerin rekabet avantajına dönüştürülmesi ile mümkündür. ICRON bu konuda dünyanın lideri olmayı hedeflemiş bir teknoloji firmasıdır.
Sürdürülebilir başarıların altında yatan en önemli unsurun eyleme dönüşen kararların başarısı olduğunu düşünüyoruz. ICRON, dijital veriyi doğru zamanda ve doğru içerikle kullanıyor ve şirketin organizasyonel ve operasyonel koşullarına uygun karar süreçleri tanımlıyor. Doğru karar sadece veri ve organizasyonla sağlanamaz; altta yatan matematiksel problemleri de çözebilmek lazım. ICRON zengin bir matematiksel problem tanımlama ve çözme yetenek kümesine sahip. Optimizasyon teknikleri, makina öğrenmesi, istatistik yöntemler, karar sürecinin ihtiyaç duyduğu detayda kullanılıyor. Bu sayede kurumlara düzenli ve sürdürülebilir doğru, optimum karar verme yeteneğini kazandırıyoruz.

Bu oldukça iddialı bir söylem. Bunu nasıl sağlıyor ICRON?
Her ne kadar GARTNER tarafından teknolojik üstünlüğümüz dikkate alınıyor olsa da bu söyleşide teknolojik detaylara girmek istemiyorum. ICRON geliştirdiği teknoloji ile dijital bilgi üzerinde ileri analitik ve optimizasyon yöntemlerinden yararlanarak karar verme süreçlerinde kullanılan sofistike optimum hesaplamaları oluşturur. Bu optimum hesaplamalar işletmelerin karar verme süreçleri için tek başına yeterli değildir. Bu hesaplamaların, organizasyon içinde ilgili paydaşlar ile işbirlikçi bir yapı üzerinde buluşturulması gerekmektedir. ICRON bütünleşik platformu, sofistike hesplamaların yanı sıra bu işbirlikçi ortamı sağlamaktadır: Veri, dijital bilgiye dönüştükten sonra optimum hesaplamalara, optimum hesaplamalardan da ilgili paydaşların katkılarıyla optimum kararlara dönüşür.
ICRON, 1995’ten beri alanında en yenilikçi ürünleri geliştirmek için yatırım yapan, akademisyen ve sektörel danışmanlardan oluşan 100 kişilik kadroya sahip bir teknoloji firması. En büyük varlığımız teknolojik birikimimiz ve bunu oluşturan vizyoner ekibimiz.

Dünya’daki ilk müşteri merkezli SaaS ürünü; ICRON CCP : Orta ve küçük ölçekli işletmeler nasıl ulaşabiliyor bu yeteneğe?
2021’in süprizi buydu. Geçtiğimiz yılın  son çeyreğinde Dünya’daki ilk tam kapsamlı, tak-çalıştır (Plug&Play) SaaS Tedarik Zinciri Planlama ürünü ICRON CCP’yi piyasaya sunduk. Gözlemlerimize göre, KOBI’lerin tüm malzeme, iş gücü, tedarik ve üretim kapasite kısıtlarını göz önüne alarak siparişlerini yönetebilmeleri öncelikli konuları. Belirsizlik ortamında tedarikten teslime kadar tüm süreci kontrol altında tutarak müşteri siparişlerine hızlı ve doğru teslim tarihlerini verebilmeleri. ICRON CCP ürünümüz, tüm sofistike hesaplama tekniklerini kullanarak optimize edilmiş sipariş teslim tarihi kararlarını üretmektedir. ICRON CCP, KOBİ’lere hiç bir donanım veya yazılım ön yatırımı yapmadan kullanım esaslı ödemeyle bu sofistike servise ulaşmalarını sağlıyor. Verini yükle, ve anında kullanmaya ve faydalanmaya başla, önerdiğimiz bu.

Üretim sektöründe Tedarik Zinciri Planlama çözümleriniz etkileyici, bunun dışında çözüm ürettiğiniz başka sektörler var mı?
ICRON platformu; veri kaynaklarına kolay erişim, çok sayıdaki karar vericinin tek sistem üstünden ortak çalışabilmesi, değişik içerikteki matematiksel problemlerin hızlı ve doğru olarak çözülebilmesi gibi karar süreçlerinin en iyi şekilde yönetilebilmesi adına gerek duyulan her türlü teknolojiye sahip. Dolayısıyla ICRON platformu çok sayıda karar vericinin olduğu, hızlı ve (matematiksel olarak) en iyi kararlar verilmesinin sosyal ve ekonomik olarak önemli olduğu her türlü sektörde başarılı sonuçlar veriyor.

Havacılık sektöründe iki yeni açılım
ICRON üretim sektörüne ek olarak; havacılık ve servis (özellikle sağlık) sektörlerinde de başarılı ürünlere sahip.
Havacılık sektörü için geliştirdiğimiz motor ve uçak bakımı planlama, yer hizmetleri planlama ve kargo yönetim sürecinin planlanmasına yönelik ürünler; THY, Pegasus, Singapour Airlines, Hong Kong Air Cargo Terminal’i tarafından kullanılmaktadır. Havacılık sektöründe iki yeni açılım yapmaktayız. 2022 yılında Amerika pazarında yapılanmamızı tamamlamayı hedefliyoruz. Bir diğer önemli gelişme de havacılık sektöründe lider firmalarla ortak ürünler geliştirmek için kuracağımız ortaklıklar. Yakın bir zamanda bunların sonuçlarını da sizlerle paylaşma şansımız olacak.
Sağlık alanında, özellikle Avrupa’da evde ve yerinde bakım hizmetleri sektöründe güçlü bir noktadayız. Halihazırda ICRON müşterisi olan evde ve yerinde bakım şirketleri tahminimizden büyük bir pazarı da bize getiriyor.

CloudYourBus, yakında devreye alınacak
Toplu taşıma bizim büyük değişim yaşayacağına inandığımız bir diğer sektör. CloudYourBus, elektrikli otobüslerin yönetilmesi daha karmaşık olan operasyonel kısıtlarını göz önüne alarak sefer ve bakım planlamasının yapılması için geliştirilmiş bir ürün. Şu anda Hollanda’da kullanıma alınabilmesi için ürün üzerinde test aşamasındayız. Yatırım maliyetinin ve işletme kompleksitesinin yüksek olması ICRON çözümünün değerini de artırmaktadır.

Gelecekte ICRON’u nerede göreceğiz?
Şu anda Amsterdam, İstanbul, Singapur ve Kuala Lumpur ofislerimizle Avrupa ve Asya-Pasifik bölgelerinde etkin bir oyuncuyuz. Global üretim şirketlerinin tedarik zinciri planlaması konusunda tercih ettiği bir çözüm ICRON. Tedarik Zinciri Planlama pazarının geçmişte ERP yazılımlarının trendini yakalayacağını düşünüyoruz. ICRON da bu hızlı gelişen pazarın lideri olacaktır. Diğer taraftan geleneksel havacılık yazılım çözümlerinin günümüz ihtiyaçlarına cevap vermiyor olması havacılık sektöründe de bizi ön sıralara taşıyacaktır.

Yorumlar (0)