banner565

banner472

banner458

banner457

IFS, Şirketlere Uçtan Uca Entegre PLM Çözümü Sağlıyor

Dijital dönüşüm şirketi IFS, sektöründe entegre PLM çözümüne sahip olmasıyla farklılaşıyor. IFS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Göksel Sanbay, birçok farklı sektörden müşterilerin IFS’i tercih etme nedeninin tek çözümde onlarca süreci entegre ettikleri PLM yapısı olduğunu söylüyor.

HABER 01.02.2020, 07:38 14.02.2020, 09:35
37030
IFS, Şirketlere Uçtan Uca Entegre PLM Çözümü Sağlıyor

IFS, 1983 yılında kurulan ve büyüyen şirketlerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı kurumsal iş uygulamaları (ERP/PLM/EAM/FSM) geliştiren İsveç menşeili bir teknoloji şirketi. IFS Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Göksel Sanbay, “60 ülkede 80’in üzerindeki ofisimizde, 3500’den fazla çalışanımız, 10.000’in üzerinde müşterisine hizmet veriyor. 2004’te girdiğimiz Türkiye pazarında ise bugün itibariyle yaklaşık 750 şirkete ve 25 binin üzerinde kullanıcıya hizmet verir duruma geldik. Gururla söylemek isterim ki IFS ApplicationsTM, Türkiye’de en çok kuruluma sahip iki uluslararası iş uygulamaları yazılımından biri” diyor.
IFS’i ‘dijital dönüşüm şirketi’ olarak tanımlayan Sanbay, işletmeleri geleceğe taşıyan, verimliliklerini ve karlılıklarını artırmalarını sağlayan ve onlara dijital dönüşüm süreçlerinde rehberlik eden kurumsal uygulamalar geliştirdiklerini aktarıyor: “Başta üretim, savunma ve havacılık,  proje endüstrileri, varlık yoğun endüstriler, servis&hizmet, otomotiv, makina olmak üzere hemen hemen her sektöre hizmet veriyoruz. Farklı endüstrilere özel uzmanlıklara sahip profesyonel danışmanlık kadromuz, bizi sektörümüzde farklılaştıran en önemli kriterlerden biri haline gelmiş durumda.”
IFS’i sektöründe farklılaştıran bir diğer özellik; entegre Ürün Yaşam Döngüsü (PLM-Product Lifecycle Management) çözümüne sahip olması. Sektördeki diğer çözümlerin, yürütülen projenin finans, muhasebe, satış, satın alma gibi temel üretim süreçleriyle sınırlı tutulduğunu ifade eden Göksel Sanbay, “IFS olarak biz ise projelerimizde şirketlerin tüm PLM döngülerini tek çözüm içinde devreye almayı hedefliyoruz. Biz, yeni bir ürünün fikir aşamasından başlayarak Ar-Ge süreçlerinin planlanmasına, ilk prototip üretimlerinin yapılmasından yeni ürün teklifleri için maliyetlerin hesaplanmasına, ürünlerin tekliflendirilmesinden seriye geçen ürünlerle ilgili satın alma, satış, sevkiyat, üretim, planlama, kalite gibi temel süreçlerin yönetilmesine, stratejik insan kaynakları, finans, muhasebe, bütçe yönetiminden standart/fiili maliyet çalışmalarına ve en son satış sonrası servis hizmetlerine kadar tüm süreçlerini hiçbir ek uygulamaya ihtiyaç kalmadan müşterilerimize tek çözüm altında sunuyoruz.  Şirketlerin tüm süreçlerini uçtan uca eksiksiz çözen, onlara dünya standartlarında iş yapış şekilleri sunan, gelişmiş, kapsamlı aynı zamanda esnek ve uygulanabilir iş çözümleri sunuyoruz” açıklamasını yapıyor.
Göksel Sanbay, “Bugün sektörlerinin önde gelen makine imalatçılarının, savunma sanayi üreticilerinin, otomotiv ve beyaz eşya üreticilerinin, demir çelik ve diğer değerli metal üreticilerinin, anahtar teslim tesis kuran mühendislik firmalarının, tersanelerin ve daha pek çok sektörün IFS’i tercih etme nedeni de tek çözümde onlarca süreci entegre ettiğimiz PLM yapısıdır” diye konuşuyor.
Göksel Sanbay, IFS’in kuruluşundan bu yana büyüme ivmesini sürdürdüğünü, sektöründe istikrarın, yeniliğin ve teknolojinin sembolü olduğunu, her zaman en yeni ve ileri teknolojiyi ürünleriyle buluşturarak müşterilerine uluslararası rekabette avantaj sağlamayı hedeflediğini dile getiriyor: “Bugün, çeşitli ülkelerdeki Ar-Ge merkezlerimizde 2000’in üzerinde yazılım mühendisini istihdam ediyor; bu alanlarda Türkiye’de de yoğun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK Marmara Teknokent içerisinde Ar-Ge ofisimizi açtık. Ar-Ge ekibimiz burada projelerini geliştirmeye başladı. Burada, şirketlere verimlilik ve rekabet avantajı sağlayacak iş çözümleri alanında Ar-Ge faaliyetleri yürütüyoruz.
IFS’in Ar-Ge faaliyetleri içinde IFS LABS isimli farklı bir yapılanma da bulunuyor. LABS’ın temel faaliyetlerini; yapay zeka, öğrenen makinalar, nesnelerin interneti (IoT), artırılmış gerçeklik, giyilebilir teknolojiler gibi son yılların en önemli teknoloji trendlerini takip ederek bu teknolojiler özelinde farklı sektörlerden örnek proje ve uygulamalar geliştirmek olarak özetleyebiliriz. Teknolojik alanlardaki pek çok yeniliğin PLM süreçlerine destek veren iş uygulamalarımıza, bu yapılanma sayesinde başarıyla entegre edildiğini de gururla söylemeliyim.  Önümüzdeki yıllarda da bu alanlardaki sektörel öncülüğümüzün ve ileri teknolojileri iş çözümlerimizle buluşturarak müşterilerimize sunma gayemizin artarak devam edeceğini de eklemek isterim.”

Yorumlar (0)