banner565

banner472

banner458

banner457

İGDAŞ: 16 YIL SONRA DOĞAL GAZA KAVUŞTULAR

16 yıldır imar problemleri nedeniyle doğal gaz verilemeyen Sultangazi İlçesi Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki 57 sokağa doğal gazı ulaştırmak için ilk adım atıldı. İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, müjdeyi düzenlenen törende verdi: “İstisnasız herkes hakkı olan doğal gaza ulaşana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

HABER 01.10.2021, 00:01 27.10.2021, 09:21
26148
İGDAŞ: 16 YIL SONRA DOĞAL GAZA KAVUŞTULAR

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına sayılı günler kala İstanbul’da hala doğal gaz konforuna ulaşamamış mahalle ve sokaklar var. 20 yıldır aşılamayan kimi imar sorunları sebebiyle oluşan bu aksaklıkları gündemine alan İGDAŞ, bu mahalle ve sokakları tek tek tespit ederek sorunları aşıyor ve doğal gazı herkese ulaştırıyor. Bunun son örneği Sultangazi İlçe sınırları içindeki Zübeyde Hanım Mahallesi oldu. 2005 yılında doğal gaz dağıtım alanı içine alınan mahallenin 57 sokağı ve bu sokaklarda bulunan yaklaşık 900 hane imar sorunları sebebiyle doğal gaz kullanamıyordu. İGDAŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalar sonucunda, önce bölgedeki kadastral sorunların aşılmasını sağladı, sonra da yaklaşık 5 milyon lirayı bulan bir yatırımla 57 sokağa ulaşan yeni hat döşeme çalışmalarını başlattı.

Yeni hat törenle tanıtıldı
27 Eylül tarihinde düzenlenen Doğal Gaz Hat Yatırımı Başlangıç Töreni beklenildiği gibi mahalle sakinlerinin büyük mutluluğuna ve yoğun katılımına sahne oldu. Konserlere ve çocuklara yönelik çok sayıda etkinliğe sahne olan törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, İBB Başkan Danışmanı Ertan Yıldız, İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun da katıldı.

Törende konuşan İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, ulaşılamayan bütün mahalle ve sokakları tek tek bildiklerini, mevcut sorunların aşılması için konunun muhatapları ile çalıştıklarını ve sorun ne olursa olsun mutlaka çözeceklerini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu noktada kararlı bir tavrının olduğunu belirten İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, “Biz üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Doğal gaz ekmek gibi su gibi bir ihtiyaç. Bu sebeple herkes hakkı olan bu hizmete bizim dönemimizde ulaşacak” diye konuştu.

Sadece Sultangazi değil
Son iki yılda Anadolu yakasında Beykoz, Ümraniye, Sancaktepe ve Tuzla’da; yine Avrupa yakasında Sarıyer, Başakşehir, Eyüpsultan ve Çatalca gibi ilçelerin sınırları içinde bulunan pek çok mahalle ve sokağa İGDAŞ gecikmiş doğal gaz hizmetini götürmeyi başardı. En son yine Sultangazi Ilçesi sınırları içinde kalan Habibler Mahallesi’ne de benzer süreçlerden geçilerek doğal gaz ulaştırılmıştı. İGDAŞ Genel Müdürü Özmen, Habibler Mahallesi’ndeki törende bir vatandaşın kendisine; “Doğal gaz benim hayalimdi” dediğini hatırlatarak, “Doğal gaz bir İstanbullu için hayal olamaz. Biz hayallerinizi gerçekleştirmiyoruz. Gecikmiş bir hizmeti size ulaştırıyoruz” diye konuştu.

İGDAŞ’ın kar amacı gütmediğini hizmeti önceliyerek hareket ettiğini belirten Özmen, konuşmasında, modern cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli annesi Zübeyde Hanım’ın adını taşıyan bir mahalleye bu hizmeti ulaştırmış olmanın kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.

İBB de törendeydi
Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da katıldı. Yaptığı konuşmada mahalle sakinlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını getirdiğini söyleyen Çağlar, “39 ilçemize hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet ediyoruz. Eşitlik prensibi bizim için önemli, 16 milyon İstanbullunun her biri bizim için değerli” diye konuştu. Özellikle hazine arazilerinden geçen hatların imalatında yasal sorunların aşılmasının zaman aldığına değinen Can Akın Çağlar, “Ancak mevcut bütün sorunları çözmeye kararlıyız” mesajı verdi.

Yorumlar (0)