banner565

banner472

banner458

banner457

İş ve güç birliğiyle küresel rekabete

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Üretim tecrübesi ve yeteneği; bütünlükçü, yenilikçi ve sürdürülebilir çalışmalarıyla uluslararası bir örnek ve ilham kaynağı OSTİM, ülke sanayinin rekabet gücüne hizmet vermeye devam ediyor” diyor.

HABER 01.06.2020, 00:16 24.06.2020, 10:23
12046
İş ve güç birliğiyle küresel rekabete

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın, “Ankara sanayisinin öncü sanayi bölgelerinden biri olarak, ilkler ve başarılarla dolu yarım asrı geride bırakan OSTİM, 17 sektör ve 139 işkolunda, 6.200’den fazla işletme, 60.000’den fazla çalışanın faaliyet gösterdiği, milli ihtiyaçların karşılanmasında bir çözüm merkezi olarak uluslararası marka değerine sahip bir KOBİ kentidir. Merhum Cevat Dündar ve bir grup müteşebbisin 1967’de temellerini attığı OSTİM, günümüzde KOBİ’lerin ideallerini büyüterek Türkiye’de ‘ortak rekabet’ ve ’güç birliği’  kavramlarını belleklere yerleştirmiştir” diyor.
“OSTİM sizin fabrikanız”: Kuruluşundan bu yana dayanışma ve işbirliği ruhuyla hep birlikte üreten OSTİM’in, sadece fiziki bir sanayi bölgesini değil, bu ruhun temsil ettiği yerli ve milli sanayi için çalışma ve başarma azmini ifade ettiğinin altını çizen Aydın, OSTİM ekosisteminin yenilikçi, işbirliğine açık ve rekabetçi işletmelerin yaşayabilmesi için verimli bir zemin oluşturduğunu söylüyor: “Siz de işletmeniz için eğer; kaliteli, hızlı ve düşük maliyetli alt yapı hizmeti almak, yetenekli ve tecrübeli çözüm ortağı ve uzmanlaşmış tedarikçilerle çalışmak, eğitim, danışmanlık, Ar-Ge, pazarlama, tanıtım, insan kaynakları alanlarında uzman desteği sağlamak, sektörünüzle ilgili gelişmiş küme ve işbirliği ağlarında yer almak, güçlü bir makine parkı ve yetenekli insan gücüne sahip birçok sektör ve işkoluyla OSTİM kaynaklarından faydalanmak, yenilik ve gelişmeleri yakından takip etmek ve ulusal stratejik projelerde çalışmak istiyorsanız OSTİM’e gelin. Çünkü OSTİM sizin fabrikanız. Bu fabrika, bölgesi, ülkesi ve tüm insanlık için, hep birlikte, ihtiyaçlarınızı üretmeye devam ediyor.”
“Rekabet için katmadeğer ve ileri teknoloji”: Aydın, “Yerli üretim, yerli sanayi, KOBİ, kümelenme denilince OSTİM akla gelmektedir. Ülke kalkınmasının bize göre en kritik noktasını ‘yerli ve milli üretim’ düşüncesi oluşturmaktadır. Bilinmelidir ki; bir ülke kendi tasarımını ve markalarını ortaya koymadıkça dünya ekonomisinde söz sahibi olamaz. Bu nedenle OSTİM’in önceliklerinin başında bu yaklaşım gelmektedir. OSTİM, stratejik 7 ayrı sektörde kümelenme modelinin en başarılı örneklerini sergilemektedir: İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi, OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi, OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi, OSTİM Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi,  Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi, Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi.
Kümelenme çalışmaları; ulusal ve uluslararası rekabette, Ar-Ge, inovasyonda, OSTİM’e ve küme üyesi firmalara ivme kazandırmaktadır.  Bugün birçok sektörde dünyanın önde gelen savunma, havacılık, medikal, iş ve inşaat makineleri, raylı ulaşım sistemi markalarında OSTİM ürünlerini görebilirsiniz. Örneğin; CERN gibi uluslararası projeye Türkiye’den ilk tedarik OSTİM firması tarafından sağlanmıştır. Bu tedarikler sonucunda ortaya çıkan memnuniyet uluslararası iş hacmi giderek artırmaktadır” diye konuşuyor.
Sanayicilerin okulu: OSTİM Teknik Üniversitesi’nin sanayinin, iş dünyasının ve ülkenin ihtiyacı olan özelliklerdeki teknik personel ve mühendisi yetiştirmek üzere kurgulandığını dile getiren Orhan Aydın, “Uygulamaya ve üretime yatkın, sanayinin beklentilerine cevap verebilecek nitelikli çalışanları, üreticilerle birlikte yetiştireceğiz. Üniversitede güncel ve öğrencinin sürekli kullanımına açık laboratuvarlar ve atölyeler hedefliyoruz. Asıl laboratuvarımız ve kampüsümüz OSTİM ve Ankara'nın tüm işletmeleri. Öğrencilerin işyerlerinde eğitim alması teşvik edilecek, iş hayatına kazandırılması sağlanacak. Kümelenme faaliyetlerimizin odağında yerli ve milli üretim var, üniversite de bu işin çatısı olacak. Sanayicilerimizin ihtiyaç ve beklentileri de karşılanacak. Üniversite sanayicilerin bir okulu. Beklentilerin hepsine cevap veren bir yapı oluşturuyoruz ” dedi.

Yorumlar (0)