banner565

banner472

banner458

banner457

Kadın mühendislik öğrencilerine açık davet

adesso Turkey ve Uluslararası BPW İstanbul-İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, kadın mühendislik öğrencilerinin kariyer gelişimine odaklanan ‘Etki Odaklı Kadınlar: Kariyer Destek Programı’ isimli projeyi hayata geçiriyor.

HABER 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:37
20747
Kadın mühendislik öğrencilerine açık davet

Adesso Turkey ve Uluslararası BPW İstanbul- İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği,  teknoloji sektöründe kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlayacak ‘Etki Odaklı Kadınlar: Kariyer Destek Programı’ isimli projeyi hayata geçiriyor. Programın amacı; fırsat eşitsizliği deneyimleyen kadın mühendislik öğrencilerini iş ve meslek hayatına hazırlamak ve bilgi teknolojileri alanında çalışan kadınların oranını artırmak.

Türkiye’de BT sektöründe çalışanların %11’i kadınlardan oluşuyor
Fırsat eşitsizliği pek çok boyutuyla, alanlarında uzmanlaşmayı hedefleyen kadın bireyler için engeller barındırıyor. Talentrid’in raporuna göre; Türkiye’de yazılım sektöründe çalışanların sadece yüzde 11’i kadınlardan oluşuyor. Durum dünyada da çok farklı değil. adesso Turkey ve BPW İstanbul ortaklığında hayata geçirilecek Etki Odaklı Kadınlar: Kariyer Destek Programı, yazılım sektöründe çalışmayı hedefleyen kadın mühendis adaylarına, mülakat teknikleri eğitimi ve profesyonellerden koçluk&mentorluk alma fırsatı sağlayacak.

Profesyonellerden kadın mühendislik öğrencilerine kariyer gelişim desteği
Program’a katılmaya hak kazanan 3. ve 4. Sınıf kadın mühendislik öğrencileri, Temmuz’da gerçekleştirilecek mülakat simülasyonlarına ve ardından Eylül’e kadar devam edecek mentor buluşmaları programına dahil edilecek. Her bir katılımcı, adesso Turkey yetenek kazanım uzmanları rehberliğinde, mülakat simülasyonunu deneyimleyecek. Ayrıca, öğrencinin kişilik özellikleri, güçlü ve gelişim gerektiren yönlerini ortaya çıkartan envanter analizleri yapılacak. Ardından her bir öğrenciye, konusunda uzman iş profesyonelleriyle mentor görüşmeleri fırsatı sağlanacak. Bu görüşmelerde, öğrencinin güçlü ve gelişime açık olan alanları ele alınacak, kariyer hedeflerine yönelik katmadeğerli sohbetler gerçekleştirilecek.
BPW İstanbul Kurucu Başkanı Selda Alemdar, projeye katılmak isteyen kadın mühendislere şöyle seslendi: “Toplumumuzun yarısının kadın olduğu düşünülürse ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne göre 156 ülke arasında 130. sırada olan Türkiye’nin güçlü kadınları olarak her alanda eşitliği ve hakkaniyeti savunmak zorundayız. Bunu geleceğimiz için yapmalıyız. İş yaşamında ilerlemek, ekonomik bağımsızlığınızı ele almak, kendi ayaklarınız üzerinde durabilmek ve kararlarınızı hiçbir etki altında kalmadan özgürce verebilmeniz için, kadın mühendis adaylarını bu projeye katılmaya davet ediyorum. Biz senin için buradayız!”
adesso Turkey CEO’su Burak Barı, proje ile ilgili şunları söyledi: “Çeşitliliğin kazanımlarını, bireylerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için iş hayatında çeşitliliği, kapsayıcılığı ve dengeyi önemsiyoruz. Çünkü her iyi fikir, kolektif bir çaba ve farklı bakış açıları gerektirir. adesso Turkey olarak, kadın mühendis adaylarının, gelecek nesiller için rol model olabilmeleri, potansiyellerini ve niteliklerini en iyi şekilde kullanabilmenin yollarını keşfedebilmeleri için bu projede onları destekliyoruz.”
adesso Türkiye hakkında; adesso Grubu, 6.000’den fazla çalışanı ve 628 milyon avroluk yıllık satış hacmiyle Avrupa’nın en büyük BT hizmet sağlayıcılarından. Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, İspanya, Finlandiya, Bulgaristan, Türkiye, A.B.D. ve İngiltere’de merkezleri bulunan Grup, BT danışmanlığı ve özel yapım yazılım geliştirme hizmetleri sunuyor. 2013’te kurulan ve adesso Grubu’nun %100 iştiraki olan adesso Türkiye, sektöründe lider firmalara dijital dönüşüm süreçlerinde destek olurken aynı zamanda Avrupa pazarına da yazılım ihracatı gerçekleştiriyor.
BPW İstanbul İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği hakkında; BPW İstanbul İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği 2013’te İstanbul’da kuruldu. Dernek, kadınların her türlü ayrımcılığa karşı güçbirliği yapmasını, iletişim ağlarını güçlendirmesini, ulusal ve uluslararası paydaşlarla çalışarak bir ağ oluşturmayı, Türkiye ve Dünya’da farklı seviyelerde yaşanan ve toplumsal cinsiyet rollerine dayalı fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı; böylece kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi karar mekanizmalarında var olmalarını sağlamak üzere topluma rehberlik etmeyi ve nihayetinde barış dolu bir dünyaya ulaşmayı amaçlıyor. Dernek kökeni 1919’a dayanan BPW International (Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu) üyesi olma ayrıcalığına da sahip.

Yorumlar (0)