banner565

banner472

banner458

banner457

KKTC ile sanayi yatırımları hızlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile ‘Sanayi Yatırımlarının Kolaylaştırılması Hakkındaki Anlaşma’yı imzaladı. 

HABER 01.02.2024, 00:01 23.02.2024, 09:17
16683
KKTC ile sanayi yatırımları hızlanacak

Türkiye’den ve KKTC’den yatırımcılar arasında ortaya çıkan farkları gidermeyi planladıklarını belirten Kacır, “Finansal destek sağladığımız OSB’lerde (Organize Sanayi Bölgeleri) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye kanunlarına tabi şirketlerin KKTC’de gerçekleştireceği sanayi yatırımlarını kolaylaştırıyoruz” dedi.
KKTC’li yatırımcıların yanı sıra Türkiye’den gelecek yatırımlarla bu OSB’leri birer üretim alanına dönüştürmeyi hedeflediklerini aktaran Kacır, böylece kurumsallaşmış şirketleri KKTC OSB’lerinde yatırım yapmaya teşvik edeceklerini, iki ülke arasında teknoloji ve bilgi transferini daha da güçlendireceklerini söyledi. KKTC’nin sanayileşme yolculuğunda büyük bir atılım sağlayacaklarının altını çizen Kacır, anlaşmanın sadece Türkiye ve KKTC’nin değil, tüm Doğu Akdeniz havzasının sanayi ekosistemine katkı sağlamasını temenni ettiğini ifade etti.
Bilim Lefkoşa’da faaliyetlerini sürdüren Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ni de ziyaret eden Bakan Kacır; “KKTC’de; Türkiye’de hayata geçirdiğimiz tüm milli teknoloji hamlesi programlarını adım adım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)