banner565

banner472

banner458

banner457

Lidio ile ödemeler özgürleşiyor

Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer, ödemeleri özgürleştirdiklerini belirterek, “KOBİ’lerin de dünyanın her yerine satış yapabilecekleri servisleri birer birer ayağa kaldıracağız” dedi.

HABER 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:52
28838
Lidio ile ödemeler özgürleşiyor

Temelleri 2011 yılında kurulan Mobilexpress ile atılan finansal teknoloji girişimi Lidio, 2020 yılında Collective Spark liderliğinde gerçekleşen 2 milyon USD’lik yatırımla yola çıktı. Ardından T.C. Merkez Bankası’ndan dijital ödemelere aracılık etmek üzere lisansını alan Lidio, 10 yılı aşkın süredir Mobilexpress çatısı altında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketlerine ödeme servisleri geliştiriyor.
Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer, “Geçtiğimiz yıl neredeyse lisanslı tüm ödeme kuruluşlarının tamamı kadar işlem hacmine tek başımıza aracılık ettik. 160 milyon adedin üzerinde işlem ve 35 milyar TL’den fazla hacim bugün Lidio’nun kalbi olan Mobilexpress platformunda gerçekleşti. Platformumuzda 54 milyondan fazla kayıtlı kredi kartı var” dedi.

‘Özgür Ödemeler Dünyası’nda özel çözümler var
Lidio’nun Özgür Ödemeler Dünyası’nda; lokal ve global tüm ödeme yöntemlerini bir arada sunan Lidio Core, Türkiye’nin en büyük kayıtlı kart havuzu Lidio Pass, Türkiye’nin en gelişmiş Akıllı POS yönlendirme altyapısı Lidio Smart Switch, uçtan uca pazaryeri operasyonu sunan Lidio Pazaryeri Çözümü, karmaşık bayi tahsilatları için tek çözüm olmaya aday Lidio Bayi Tahsilat Servisi (B2B) gibi ürün ve hizmetler bulunuyor. Emre Güzer, şunları söyledi: “Tüm tahsilat işlemleri için tek platform olma özelliğimizle sınır ötesi hizmet sunarken, platformumuzda sahtecilik faaliyetlerini yüzde 95’in üzerinde azaltan, işletmelerin maddi kayıplarını önleyen yöntemler de barındırıyoruz.”

KOBİ’ler dünyanın her yerine satış yapabilecek
Lidio’nun bir finansal teknolojiler girişimi olmanın ötesinde ülkemizde ve dünyada “özgür ödeme” anlayışını benimseyen bir ideal olduğunun altını çizen Güzer, “Ödeme deneyiminde sınırları ortadan kaldırıyor, tüm işletme ve tüketicilere farklı teknoloji ve yeni nesil servisler arasından seçim yapma imkânı tanıyoruz. Lidio’nun odaklandığı en büyük alanlardan bir tanesi sınırlar arası ticaret. Yakın zamanda açıklayacağımız global işbirlikleri ile KOBİ’lerin de dünyanın her yerine satış yapabilecekleri servisleri birer birer ayağa kaldıracağız” diye konuştu.
2023 yılında yeni yatırımlarla dünyanın en büyük işletmelerinin kullandığı teknolojileri bundan sonra tüm KOBİ ve startupların erişebileceği ve işlerine değer katabileceği bir servise çevirdiklerini söyleyen Güzer, “Mobilexpress deneyiminden güç alan Lidio, yalnızca işyerlerinin yerel ve küresel ihtiyaçlarına yönelik değil, temas ettiğimiz milyonlarca tüketiciye de çok kanallı ve özgür ödeme deneyimi sunacak. Lidio, tüm işletme ve tüketicilere farklı teknoloji ve ödeme yöntemleri arasından seçim yapma imkânı tanıyacak. Hedefimiz kuracağımız küresel ve dijital köprülerle dünyanın en büyük işletmelerinin işlemlerini Türkiye’de gerçekleştirmek. 2023 itibarıyla 250 milyon TL gelir üretme hedefimiz de bulunuyor” dedi.
PCI DSS Level 1 Sertifikası’na sahip güvenli altyapısıyla Türkiye’nin en büyük dijital ödeme platformu olan Mobilexpress’in 2020 yılında güncellenen ve yeni ürünler ile entegre çalışabilen kart saklama çözümü Lidio Pass’a dönüştüğünü kaydeden Güzer, şu bilgileri verdi: “Lidio Pass çatısı altında yer alan 1.8 milyon bireysel kullanıcı Türkiye’nin en büyük işletmelerinde pürüzsüz Lidio süreçlerini deneyimliyor. Lidio Pass’ı ister Lidio Sanal POS’ları üzerinden ister mevcut banka ve ödeme kuruluşları üzerinden kullanarak işlem gerçekleştirmek mümkün. Lidio Pass aynı zamanda müşteri onayı ile tekrarlayan aidat, dönem borcu, aylık taksit veya abonelik tahsilatlarını tek tıkla saniyeler içerisinde gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor. Lidio Pass’ın getirdiği özgürlüklerden biri de son kullanma tarihi geçen kartların yenilenmesi için entegre süreçler içermesi. Saklı kart ile farklı sitelerden kolay alışveriş, tek tıkla pürüzsüz alışveriş deneyimi, anında kredi, parçalı ödeme entegrasyonu bunlar arasında sayılabilir."

Yorumlar (0)